Proiectul “Capace cu suflet” la Bistrița: Donează capace de plastic pentru cauze umanitare!
Proiectul “Capace cu suflet” apare și la Bistrița! Proiectul “Capace cu suflet” a apărut în 2014 și se ocupă de colectarea capacelor de PET-uri, sticle de lapte, iaurt, gel de duș, etc. care sunt vândute unor firme de colectare selectivă, iar bani obținuți sunt folosiți pentru cauze umanitare. Acest proiect a ajuns și la Bistrița! […]
Proiectul “Capace cu suflet” apare și la Bistrița!
Proiectul “Capace cu suflet” a apărut în 2014 și se ocupă de colectarea capacelor de PET-uri, sticle de lapte, iaurt, gel de duș, etc. care sunt vândute unor firme de colectare selectivă, iar bani obținuți sunt folosiți pentru cauze umanitare.
Acest proiect a ajuns și la Bistrița! O persoană din Bistrița a contactat echipa “Capace cu suflet” și s-a oferit să strângă capace, iar apoi să le transporte la Cluj. Vă încurajăm să păstrați/strângeți cât mai multe capace, iar apoi să le donați persoanei responsabile de colectare și transport!
Număr de contact: 0757524200 – Crina
Povestea proiectul Capace cu suflet
Acest proiect a început în anul 2014, în cadrul acestuia, se colectează capace de plastic de tip HDPE și PP care sunt vândute unor firme de colectare selectivă. Din 2014, până în 2019, s-au colectat și predat 6 tone (6.574 kg) de capace și s-au donat 16.246 lei care au mers înspre 26 de cauze.
Sunt strânse doar capace deoarece raportul volum/greutate (și respectiv preț) este foarte bun și pot fi ușor stocate și transportate față de alte tipuri de materiale reciclabile mai voluminoase. Suma de bani primită pe ele este multiplicată de 2 persoane care doresc să rămână anonime. După care, bani sunt donați treptat spre diverse mici cauze sugerate chiar de persoanele care contribuie la colectare. Sumele nu sunt foarte mari, pentru ca nu se primesc foarte mulți bani, dar totuși vorbim de bani din chestii care altfel ar ajunge la gunoi.
Unde ajung bani și cum se donează?
Practic, aceste donații substituie o donație individuală pe care cineva ar vrea să o facă înspre un caz despre care a auzit și care nu prea are acces la mediatizare (un copil de la grădiniță/școala copilului, cineva din satul bunicilor, o școală dintr-un sat, etc).
Legat de destinația donatiei, sistemul este puțin diferit – se strâng capacele, se vând și apoi banii sunt donați înspre una sau mai multe cauze. În acest mod, donația înlocuiește o donație individuală și cumva simți că ai contribuit la o mică faptă bună. Majoritatea oamenilor colectează capace fără o anumită cauză în minte pentru că oricând se va găsi pe cineva care ar avea nevoie. Astfel se va dona mai mult decât doar banii rezultați din capacele strânse pentru un caz anume.
Reușitele asociației în 2020
CELE MAI CITITE ȘTIRI
O tânără a dispărut de acasă
27.12.2024
ULTIMELE COMENTARII
Iuliu
24.12.2024Motto: „Pot să spun că sunt fericit într-o ţară condusă de Marcel Ciolacu? Asta e nenorocirea noastră” / „Revoluţia a fost o iluzie, ruşinea pe care o trăim acum. Moştenitorii comuniştilor au pus mâna pe putere, au furat toţi banii” (Victor Rebengiuc , în...
la articolul 22 Decembrie „Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății”. Ceremonial militar - religios la Bistrița (FOTO)
ecologistul
23.12.2024De rasul curului !
la articolul ANAF a descoperit că PNL a finanțat campania controversată a lui Călin Georgescu
Balan Marius- ecologist
23.12.2024Nici o sansa nu are domnul pensionar politic. Personal nici daca invie tata nu pun stampila pe dumeata, fauritorul USL-ului.
la articolul Crin Antonescu ar putea fi propunerea coaliției PSD-PNL-UDMR pentru prezidențiale
Ionuț martinita
22.12.2024Salut
la articolul SKANDENBERG. Bistrițeanul Tiberius Buta e din nou campion național (FOTO)
COMENTARII