
Ioan Turc: "Rezultatul votului a fost viciat. Candidatul PSD nu are legitimitate"
Primarul Bistriţei, Ioan Turc a transmis astăzi un mesaj referitor la alegerile locale din data de 9 iunie. Turc spune că "are convingerea că instituțiile statului vor acționa și justiția va prevala!"
În primul rând, vă mulțumesc pentru toată susținerea oferită în alegerile locale, dar și în ultimele zile pline de incertitudini.
Din acest motiv, candidatul PSD nu are legimitate în fața tuturor bistrițenilor.
Eu nu mă simt învins în condițiile în care am obținut cu mii de voturi în plus față de anul 2020, ci, din contră, sunt sigur că activitatea mea a fost apreciată de comunitate și acest fapt mă motivează în continuare. Îmi voi face datoria până în ultima zi a mandatului de edil, având convingerea că instituțiile statului vor acționa și justiția va prevala!", a transmis Ioan Turc, acesta postând şi un proces verbal în care se văd mai multe corecturi.

în 23.06.2024 ora 10:53:56 Iuliu a scris:
Lasă un răspuns
Motto: "Nu spera când vezi mişeii La izbândă făcând punte, Te-or întrece nătărăii, De ai fi cu stea în frunte; Teamă n-ai, căta-vor iarăşi Între dânşii să se plece, Nu te prinde lor tovarăş: Ce e val, ca valul trece. (Mihai Eminescu- Glossă) Totul pleacă de la măsura legislativă care prevede alegerea primarilor dintr-un singur tur de scrutin. Modificarea legislativă potrivit căreia primarii se aleg prin scrutin uninominal, într-un singur tur, a fost introdusă, în premieră la alegerile locale din 2012. La vremea respectivă, social-democrații, deși s-au numărat printre inițiatorii legii, au combătut proiectul în Parlament și au votat împotriva adoptării acestuia. Au exista argumente pro si contra la modificarea legii: – Se fac economii la bugetele locale având in vedere că intenția de vot se reflectă în primul tur; – Legea va însemna încă un pas de îndepărtare de democraţie, de valorile democratice; – Alegerea primarului într-un singur tur se va face cu o pătrime sau poate şi mai puţin din cetăţenii cu drept de vot, ceea reprezintă o problemă de legitimitate. Ulterior, s-a încercat revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, dar PSD, care între timp și-a dat seama că este avantajat de sistemul cu un singur tur, s-a opus și a reușit să blocheze modificarea legii. Dezavantajul este că în oraşele mari din România, alegerea primarului într-un singur tur se face cu o pătrime sau poate şi mai puţin din cetăţenii cu drept de vot . Ori, un edil ales cu 14%, 15%, 16% din primul tur nu poate fi un primar reprezentativ al tuturor cetăţenilor din respectiva unitate administrativ-teritorială.
CELE MAI CITITE ȘTIRI
ULTIMELE COMENTARII
Justitiarul
19.04.2025Politia locală, este aservita puterii politice, nu servește cetateanul de rind, se,, ocupă,, de cu totul altceva. Camerele de supraveghere (la care pot garanta, pokitia locală este specialistă) pot fi puse in diferite zone, iar mașinile politiei sa intervină in momentul un...
la articolul După bătaia de lângă Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” , AUR cere reorganizarea Poliției Locale
Bondris Gligor Timotei
18.04.2025Frumos din partea autorităților așa ar putea menține taxa de gunoi la același preț
la articolul Peste 7 milioane de lei, obținuți din deșeurile reciclabile în Bistrița-Năsăud
Honorius Indrecan
15.04.2025Merite asumate pe nedrept...politicul nu are ce cauta in educatie, sport, religie. Datoria politicului este STRICT sa se asigure ca exista resursele necesare astfel incat aceste activitati sa se desfasoare cat mai corect si complet, fara lacune. Povestile si balivernele politicie...
la articolul Radu Moldovan: "Colegiul Național „Liviu Rebreanu” începe un nou capitol al excelenței, în toată splendoarea sa"
votantul beat
12.04.2025Gretos si rusinos . Curva mare e politica romaneasca.
la articolul Diana Morar: "Săptămâna patimilor lui Robiță"
COMENTARII