Minifotbalul bistrițean încheie sezonul 2021-2022 cu un turneu final modest, la care au participat primele două echipe din campionat, RAAL și Extratereștrii. Prima s-a calificat direct, din postura de campioană, iar cea de-a doua a ajuns în faza finală după un turneu semifinal disputat la Iași.
Într-un oraș cochet, Râmnicu Vâlcea, bine îngrijit de un primar gospodar, turneul final de minifotbal s-a disputat pe 3 baze sportive, una dintre ele fiind o adevărată bijuterie. Arena Traian, construită în prelungirea clădirii care găzduiește Direcția Financiară a Primăriei, e un stadion în miniatură, potrivit pentru orice fel de evenimente. Aflată în centrul orașului, cu peste 2000 de locuri în tribune, la doi pași de sala sporturilor, arena a găzduit cele mai importante partide ale turneului. Turneu la care au luat parte 32 de echipe, împărțite în 8 grupe.
Articol publicat de Adrian Linca, în Sportul Bistrițean.Într-un oraș cochet, Râmnicu Vâlcea, bine îngrijit de un primar gospodar, turneul final de minifotbal s-a disputat pe 3 baze sportive, una dintre ele fiind o adevărată bijuterie. Arena Traian, construită în prelungirea clădirii care găzduiește Direcția Financiară a Primăriei, e un stadion în miniatură, potrivit pentru orice fel de evenimente. Aflată în centrul orașului, cu peste 2000 de locuri în tribune, la doi pași de sala sporturilor, arena a găzduit cele mai importante partide ale turneului. Turneu la care au luat parte 32 de echipe, împărțite în 8 grupe.
Extratereștrii au nimerit cu campioanele județelor Sibiu, Buzău și Cluj, iar RAAL s-a luptat într-o grupă cu cele mai bune echipe din București, Galați și Râmnicu Vâlcea.
Extratereștrii s-au întors pe pământ!
Vicecampioana bistrițeană a fost depășită de miza jocurilor de la acest turneu final. Jucătorii lui John Runcan nu s-au putut ridica la nivelul partidelor din grupă, au greșit mult și decisiv, au avut o evoluție ștearsă, previzibilă, fără pretenții la calificare. Au pierdut cu 5-2 în fața Juventusului din Sibiu iar apoi cu 2-1 în fața Dacilor din Buzău, în două partide în care au făcut gafe de începători.
Meciul al treilea, cu Klausenburg a fost doar de palmares pentru Sergiu Costin și ai lui, însă n-au punctat nici la acest capitol, terminând grupa pe ultimul loc. N-a fost turneul lor, nu s-au simțit bine pe căldura sufocantă din Râmnicu Vâlcea și n-au avut nici un lot suficient de mare la dispoziție.
Au jucat: Trif, Pasztor, Chibulcutean, Costin, Patca, Dănilă, Dobrea, Halas, A. Deac, Fodor. Delegați au fost Călin Cherecheș și John Runcan.
RAAL-ul și-a dat sufletul dar și-a atins limitele!
Campioana Bistriței a atins nivelul maxim la care putea ajunge cu valoarea pe care o are în acest moment. Fotbalul practicat de echipa lui Mateescu și Fodor e de top în județ, dar nu poate emite pretenții la fazele superioare naționale. Ușor învechit, cu puține scheme de joc, previzibil și fără entuziasmul unor tineri care să vină din urmă, RAAL și-a atins limitele în acest sezon. Cu toată dăruirea și ambiția de care au dat dovadă Blaji, Conon, Contofan și ceilalți, e greu de crezut că puteau trece mai departe de optimi. Acolo unde au apărut echipe foarte puternice, cu un fotbal modern, dinamic, antrenat mai mult.
Cu o înfrângere în primul joc din grupă, 1-2 cu Luxury București (echipă la care a evoluat fostul jucător al Gloriei Răzvan Pădurețu) RAAL și-a pornit greu motoarele dar le-a ambalat în următoarele două jocuri, pe care le-a câștigat cu 1-0 (Viitorul Galați) și cu 3-2 în fața gazdelor de la Nurvil Râmnicu Vâlcea. Acesta din urmă a fost cel mai bun joc al campioanei la acest turneu final, joc decis de un gol al lui Tomoiagă, pe final, la 2-2.
Calificată de pe primul loc în grupă grație unui clasament în trei, având același număr de puncte cu contracandidatele sale, același golaveraj, dar un meci direct mai bun, RAAL a jucat în optimi cu locul 2 dintr-o altă grupă, Reggio Brașov.
Blaji a deschis scorul, dar adversarii au egalat la faza următoare și, pe niște neatenții în apărare, s-au dus la 3-1 de unde n-au mai putut să fie egalați. Cu mult efort și dorință, ai noștri și-au dat sufletul pe teren dar n-au speculat la timp câteva momente psihologice și le-a fost imposibil să recupereze diferența de pe tabelă.
Locul între primele 16 echipe din România rămâne, însă, unul meritoriu și onorabil pentru echipa bistrițeană, însă are nevoie de forțe proaspete dacă își dorește mai mult de-acum înainte.
Au jucat: Cămărășan, Șarkany, Blaji, C. Bucur, Burcutean, Conon, Contofan, Cucuiet, Enescu, Fizeșan, C. Pop, Tomoiagă. Delegați: Mateescu și I. Fodor.
”Participarea echipelor bistrițene a arătat nivelul la care se află minifotbalul nostru în acest moment. Se simte un ușor regres al echipelor noastre și un mare progres al multora dintre adversarii noștri. Avem multe echipe în campionatele noastre și valorile s-au împrăștiat. Oricum, e de remarcat evoluția RAAL-ului, care a reușit să iasă din grupe. Mi-aș fi dorit să ajungem în sferturile de mâine și, poate, cu un pic de noroc am fi reușit”, spune Raoul Borșoș, organizatorul Campionatului Municipal de fotbal.
COMENTARII