Bistrițeanul Rareș Timariu - povestea unui atlet spartan cu performanțe pe plan european (FOTO)
Rareș Timariu sau Tim, cum îl cunosc prietenii, este un bistrițean foarte pasionat de sport și de alergare. Atât de pasionat, încât și-a dedicat viața, timpul, resursele acestui fenomen și participă, de mai mulți ani, la cele mai importante concursuri cu probe de spartani, în țară și, mai ales, din străinătate. Rareș Viorel Timariu are 46 de ani și locuiește în Germania, în orașul Fürth, lângă Nürnberg.
Apoi, în 2005, a început să frecventeze sala de forță San Gym, timp de opt ani de zile, până în anul 2013, când a plecat din țară. Doi ani mai târziu, a descoperit pasiunea pentru alergare, tot la Bistrița, unde s-a întors. "Alergam 4-6 kilometri, pe stadion sau în parcul mare", povestește Tim, care avea să participe la primele competiții abia 10 ani mai târziu, în 2017, când a alergat la primul concurs "spartan" în Munchen (Germania), curse cu diferite distanțe și obstacole pe traseu.
Pe Rareș îl găsiți pe pagina sa de Instagram, aici.
"Abia în 2019 am început să înțeleg fenomenul si să particip la 10 curse, în diferite țări. În octombrie, la Cluj-Napoca am și urcat pentru prima dată pe podium, cu doup locuri doi, la două concursuri. Am prins gustul alergării și nici pandemia nu m-a mai oprit ca în 2020 să urc de fiecare dată pe podium, în toate țările în care am ajuns: Ungaria, Polonia, Cehia și Slovacia. În 2021, am reușit chiar să câștig locul al doilea al seriei CEU, adica Europa Centrala si de Est", povestește Rareș Timariu.
"Așa am devenit cel mai bun spartan la categoria de vârstă 45-49 de ani din 9 țări, incluzând și România.
Costuri mari pentru participarea la competiții
"Anul acesta, din cauza costurilor ridicate, nu am putut avea același număr de curse ca anii anteriori, dar am terminat 12, dintre care, cea mai importantă realizare este cursa de Ultra din Andora, unde am luat locul trei la categoria de vârstă și locul 16 la general. O cursă de 54 km, cu 3600 m diferență de nivel și 60 de obstacole, unde au luat startul 220 de persoane și au terminat 80", ne spune Rareș, care primește și sponsorizări pentru concursuri.
În urmă cu o săptămână, Rareș a participat la o nouă competiție, în Austria, unde s-a clasat pe locul al treilea la toate cele trei curse la care s-a înscris.
GALERIE FOTO
în 18.09.2023 ora 20:29:08 Vali a scris:
Lasă un răspuns
Bravo Rareș, mă bucur că te cunosc și am avut onoarea să alerg alături de tine💪
în 18.09.2023 ora 16:08:47 L.R.Wild a scris:
Lasă un răspuns
Sper sa pot ajunge la performanțele tale 💪😁👍
CELE MAI CITITE ȘTIRI
Un bărbat a murit pe stradă, în Bistrița
20.11.2024
ULTIMELE COMENTARII
Maria
22.11.2024Dintre problemele " importante" si cele urgente, pe care le rezolvati mai intai domnule primar?
la articolul Gabriel Lazany şi Radu Moldovan, la Bucureşti pentru mai multe proiecte. Ce mesaj i-au transmis lui Ioan Turc
Goga
22.11.2024:)))))))) Meningita morala? Cine a aprobat tariful de la Aquabis? Nu dumneata si consilierii coalizati? PSD-ul e bun pentru afaceri dar rau pentru concurenta? Domnule Turc impreuna cu domnul Sighiartau...cred ar trebui sa faceti mai multe (lucrurile tangibile) si sa vorbiti ma...
la articolul PNL BN, atac la Radu Moldovan: "Campanie electorală într-un spital de stat!"
Dana
22.11.2024Halal Primar lăudat de toată lumea ! În dimineața asta era dezastru pe șosele în oraș! Bine ca noi cetățenii prosti și corecți SUNTEM BUNI SA PLATIM TAXE ! RUSINEEE
la articolul Ce a transmis Primăria Bistriţa legat de deszăpezirea din această dimineaţă (FOTO)
Balan Marius- ecologist
22.11.2024Inainte de 89 toti cetatenii de la case trebuia sa punem mana pe lopata ca asa erau regulile. Dupa Revolutie mai toti am devenit mari patroni si oameni de afaceri si suduim Primarii ca nu vin sa ne dea zapada din fata caselor etc. Despre miscare, sport cu lopata-n mana nu are...
la articolul Ioan Turc, atac către Gabriel Lazany: "A venit iarna! Pune mâna pe o lopată şi arată respect faţă de bistriţeni"
COMENTARII