Vaccinul împotriva covid-19 al Pfizer şi Biontech oferă ”90% protecţie”. Când ar putea apărea
Vaccinul împotriva covid-19 al Pfizer şi Biontech este ”eficient 90%”, anunţă luni cele două laboratoare, în urma primei analize intermediare a testului lor, aflat în faza a treia, ultima înaintea unei omologări, relatează AFP. Această ”eficienţă de vaccinare” a fost măsurată prin compararea numărului de participanţi infectaţi cu noul coronavirus în grupul care a primit […]
Vaccinul împotriva covid-19 al Pfizer şi Biontech este ”eficient 90%”, anunţă luni cele două laboratoare, în urma primei analize intermediare a testului lor, aflat în faza a treia, ultima înaintea unei omologări, relatează AFP.
Această ”eficienţă de vaccinare” a fost măsurată prin compararea numărului de participanţi infectaţi cu noul coronavirus în grupul care a primit vaccinul şi în cel care a primit un placebo, ”la şapte zile de la a doua doză” şi la 28 de zile de la prima doză, anunţă într-un comunicat comun Pfizer şi Biontech.
Pfizer şi BioNTech salută ”o mare zi pentru ştiinţă şi omenire”, relatează BBC News.
Vaccinul a fost testat asupra unui număr de 43.500 de oameni în şase ţări şi nu au fost raportate probleme de siguranţă. Cele două companii intenţionează să ceară ca vaccinul să fie aprobat de urgenţă până la sfârşitul acestei luni.
Un vaccin şi tratamente mai bune sunt considerate cea mai bună cale de scăpare de restricţiile impuse în lume. Aproximativ 12 vaccinuri se află în faza finală a testării, însă acesta este primul vaccin care dă rezultate.
Vaccinul foloseşte o abordare experimentală – injectarea unei părţi a codului genetic al virusului – cu scopul de a pune în mişcare sistemul imunitar. Vaccinarea constă în două doze, administrate la un interval de trei săptămâni.
Testele – în StateleUnite, Germania, Brazilia, Argentina, Africa de Sud şi Turcia – arată că vaccinul asigură o protecţie de 90% la şapte zile de la administrarea celei de a doua doze. Pfizer estimează că poate furniza 50 de milioane de doze până la sfârşitul acestui an şi aproximativ 1,3 miliarde de doze până la sfârşitul lui 2021.
Însă compania se confruntă cu o provocare logistică, în contextul în care este necesar ca vaccinul să fie depozitat la o temperatură de sub minus 80 de grade Celsius. De asemenea, nu se ştie cât timp durează imunizarea.
”Ne-am apropiat cu un pas semnificativ de furnizarea oamenilor din întreaga lume a unui progres indispensabil către încheierea acestei crize sanitare globale”, apreciază preşedintele Pfizer, dr. Albert Bourla.
Unul dintre fondatorii BioNTech, profesorul Ugur Sahin, cataloghează aceste rezultate drept o ”cotitură”.
Regatul Unit a comandat deja 30 de milioane de doze din acest vaccin.
CELE MAI CITITE ȘTIRI
ULTIMELE COMENTARII
ecologistul
23.12.2024De rasul curului !
la articolul ANAF a descoperit că PNL a finanțat campania controversată a lui Călin Georgescu
Balan Marius- ecologist
23.12.2024Nici o sansa nu are domnul pensionar politic. Personal nici daca invie tata nu pun stampila pe dumeata, fauritorul USL-ului.
la articolul Crin Antonescu ar putea fi propunerea coaliției PSD-PNL-UDMR pentru prezidențiale
Ionuț martinita
22.12.2024Salut
la articolul SKANDENBERG. Bistrițeanul Tiberius Buta e din nou campion național (FOTO)
Harap ALb
18.12.2024Nu mai stati cu ochii in telefon in timp ce conduceti!
la articolul Accident rutier, cu două autoturisme și un autocar, în Livezile
COMENTARII