Traian Larionesi, despre DJ 172 Cociu- Mocod – Zagra: ”Este cel mai tare drum din judeţul Bistriţa-Năsăud”

Managerul grupului de firme Frasinul, Traian Larionesi, a vorbit la recepția lui DJ 172- DN 17 -Cociu- Mocod – Zagra despre faptul că reușita la modernizarea acestui drum este una de echipă, a unei echipe mari și profesioniste. Evident, primul căreia i-a mulțumit a fost Marcel Boloș, cel care, în calitatea sa de fost minstru al Fondurilor Europene a semnat pentru finanțarea cerută de Consiliul Județean, noi, aici vorbind de o sumă deloc de neglijat: peste 16.000.000 de euro.

Traian Larionesi:  Aş vrea să-i mulţumesc domnului ministru pentru finanţarea cerută de Consiliul Judeţean, pentru că, dacă nu era finanţarea, nu eram astăzi aici. Mulţumesc echipei harnice a Consiliului Judeţean şi pentru viziunea şi pentru interesul acordat cetăţeanului din judeţul Bistriţa-Năsăud pentru a realiza fapte, pe care stăm astăzi, aici. Aş vrea să le mulţumesc primarilor şi să-i felicit pentru că au obţinut tot ce şi-au dorit. Nu cred că puteau obţine mai mult pentru localităţile din care fac parte, poate decât să le mai asfaltăm şi în primării ceva”.

De asemenea, Larionesi a vorbit și despre marele avantaj care l-a avut firma constructoare, beneficiind de o proiectare cu execuție dar și de o echipă tânără de proiectanţi care  s-a aplecat de zeci de ori asupra proiectului şi a încercat să găsească  resurse și soluții la problemele tehnice:  ”Am făcut tot feluri de compromisuri corecte pentru a putea mulţumi primarii şi cetăţenii. Pe lângă proiectanţii noştri tineri, în acest proiect au mai fost cam 1000 de proiectanţi care fiecare şi-a dat cu părerea. Unul spunea că e bun podeţul, celălalt că nu e bun. Vreau să mulţumesc oamenilor din echipa tehnică care au fost aplecaţi asupra acestui drum. Avem o satisfacţie pentru că am muncit cu sufletul pentru a realiza calitatea lucrărilor. Este cel mai tare drum din judeţul Bistriţa-Năsăud din punct de vedere al infrastructurii, nu a viziunii. E cel mai circulat drum. Sunt trei staţii de asfalt şi câte balastiere care vor transporta pe drumul Mocod – Cociu cantităţi enorme de agregate, de materiale, care vor deservi alte drumul judeţene, naţionale şi comunale de pe acest drum. Cât am putut, tehnic, am încercat să-l aducem la o capacitate foarte mare pentru a nu avea probleme”.

În aceiași ordine de idei, Traian Larionesi  a punctat faptul că, deși există drumuri modernizate, cetățenii nu păstreză curățenia: ” . Aş vrea ca pe viitor să mai veniţi prin aceste localităţi şi cumva să-i educăm oamenii, împreună cu primarii, pentru că n-am terminat bine drumul şi deja am strâns 20 de saci cu gunoaie. Aici avem o mare problemă. Toată lumea cere, dar nu oferă. Cetăţeanul a primit acum drum bun, podeţ, trotuar, are tot ce vrea. Să încercăm să găsim o soluţie, prin primari, să încercăm să educăm”, a mai spus Traian Larionesi

 ”Consiliul Judeţean a cerut o garanţie enorm de mare, noi am oferit-o şi am avut grijă ca drumul să fie foarte-foarte bun. Vreau să mulţumesc bunului Dumnezeu că pe acest tronson de drum n-am avut niciun accident. Mare realizare, pentru că ştim că toată lumea se grăbeşte, toată lumea vrea repede şi nu acordă un pic de atenţie constructorului, utilajelor, dar cu ajutorul lui Dumnezeu n-am avut niciun incident şi e o mare realizare”, a conchis managerul grupului Frasinul.

Date tehnice: Modernizarea DJ 172- DN 17 -Cociu- Mocod – Zagra02

Lungimea totală a drumului județean : 24 km

Constructor: asocierea dintre SC FRASINUL SRL; HYDROSTROY AD și SOMEȘ-TOP-GRUP SRL.

Valoarea totală a lucrărilor: 80.682.897 lei (16.303.856 euro)

Durata de execuție: 16 luni (2 luni proiectare, 2 luni etapa administrativă și 12 luni execuția lucrărilor)

Sursa de finanțare: Fonduri Europene prin Programul Operațional 2014-2020

Garanția lucrărilor: 72 de luni (6 ani)

SHARE.

Comentarii

Fii primul care comentează!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *