Top modalități de eficientizare a productivității în timpul liber

Învață cum să-ți eficientizezi productivitatea chiar și în timpul liber. Cele mai productive metode care contribuie la creșterea eficienței pe termen lung.

Timpul liber este folosit de oameni pentru relaxare, pentru a face lucruri care le  cresc nivelul de plăcere mentală sau corporală. De exemplu, spaniolii își petrec 42 de minute pe zi pentru sporturi, în timp ce francezii alocă 107 minute îngrijirii personale. Timp de 148 de minute pe zi, americanii se uită la TV și ascultă radioul.

Unii oameni preferă să joace la pariuri casino online, alții să asculte muzică sau să aloce o parte din timpul liber educației (așa cum procedează timp 57 minute pe zi sud coreenii). Mai sunt și persoane care își petrec mare parte din timpul liber învățând și perfecționându-se pentru a-și crește productivitatea pe termen lung.

Ce alte activități mai fac oamenii în timpul liber?

Japonezii sunt recunoscuți la nivel global pentru capacitatea lor deosebită de muncă – aceștia își petrec 326 de minute pe zi prestând muncă plătită. De asemenea, aceștia își petrec 98 de minute cu acțiuni de voluntariat (muncă neplătită). Mexicanii alocă 187 de minute din timpul loc liber activităților de îngrijire a locuinței, în timp ce germanii își petrec, în medie, 32 de minute la cumpărături.

Francezii mai sunt cunoscuți și pentru faptul că preferă să mănânce bine, în acest scop alocând aproximativ 133 de minute în fiecare zi. Oamenilor din Africa de Sud le place să meargă să-și viziteze prietenii, unde stau în jur de 82 de minute zilnic. În plus, acestora le place și să doarmă, timpul petrecut în pat fiind de aproximativ 553 de minute (9 ore). Norvegienii alocă 154 de minute din timpul lor zilnic pentru activitățile cu caracter cetățenesc.

Cum poate fi crescută productivitatea în timpul liber?

Persoanele care au reușit să atingă echilibrul financiar în viață alocă în mod obișnuit între 15 și 30 de minute zilnic pentru a medita. Este una dintre modalitățile recomandate de specialiști pentru eliberarea stresului acumulat în timpul zilei, de eliberare de gândurile negative și pentru consolidarea echilibrului interior. Mișcarea zilnică este o altă modalitate de eficientizare a productivității și poate oferi rezultate excelente pentru întreg organismul atunci când este precedată de meditație.

30 de minute zilnic pentru eliberarea organismului de energiile negative ajută pe termen lung la creșterea productivității. De la alergare, mers pe bicicletă, bandă sau ridicat de greutăți și până la înot, cățărare sau orice altă activitate ii permite persoanei să obțină cel mai bun balans între minte și corp. Aproximativ 10 minute din timpul zilnic îl poți aloca unei organizări mai bune a spațiului de acasă. Propune-ți să faci acest lucru ca pe o provocare, setând un cronometru și alegându-ți o cameră în mod aleatoriu.

Instalarea de aplicații ale magazinelor pe care le vizitezi în mod frecvent nu doar că îți oferă posibilitatea de a învăța să te organizezi mai bine la cumpărături, ci și de obține acces la promoții avantajoase. Alocă un anumit interval de timp pentru a citi și pentru a-ți stabili obiectivele pentru perioada următoare. Îți poți crește productivitatea alegând să te înscrii la cursuri online și chiar să îți setezi niște provocări pe care să le îndeplinești.

Timpul tău liber este prețios și ți-l poți petrece așa cum dorești. Numai că există și activități care au caracter recreativ, dar care se dovedesc a fi folositoare pentru creșterea nivelului de productivitate și pentru eficientizarea muncii pe termen lung.


Comentarii

Fii primul care comentează!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *