Tensiuni în USR-PLUS Bistrița-Năsăud. Emilian Gabor a fost suspendat din partid

Tensiuni în USR-PLUS, la nivelul organizației județene Bistrița-Năsăud. Cu mai puțin de o lună înainte de alegerile pentru noua conducere a filialei județene, situația e complicată în interiorul partidului. Emilian Gabor, fost candidat USR-PLUS la Senatul României, a fost suspendat recent din partid. Gabor este consilier local la Năsăud și ar fi trebuit să ocupe funcția de viceprimar al orașului, lucru care nu s-a mai întâmplat.

De altfel, se pare că motivele oficiale care au stat la baza suspendării lui Emilian Gabor au fost legate tocmai de funcția de viceprimar, pe care acesta n-a mai ocupat-o, candidând pentru Senatul României. “Biroul Județean al USR-PLUS știa de protocolul de la Năsăud, de motiovele și faptele care au dus la nerespectarea lui, privind funcția de viceprimar. De ce nu m-au sancționat atunci, în octombrie anul trecut? Eu mi-am exprimat, în interiorul partidului, dorința de a candida la aceste alegeri interne pentru funcția de președinte a USR-PLUS Bistrița-Năsăud și am fost scos din joc, dintr-un motiv care se știa de atunci”, spune Emilian Gabor.

Acesta spune că există un protocol între PNL și USR-PLUS, în Năsăud, conform căruia Emilian Gabor trebuie să devină viceprimar al orașului. “Avem protocol cu numele meu pe postul de viceprimar. Nu mi-am dorit să fiu viceprimar, pentru că am candidat pentru Senat, pentru că am considerat că nu e corect să fiu viceprimar și să candidez în campanie la parlamentare”, a declarat Emilian Gabor. În prezent, viceprimar al orașului Năsăud este Marius Bodea, din partea PNL.

Întrebat în cadrul emisiunii INFO POLITIC, Călin Stan – copreședintele USR-PLUS Bistrița-Năsăud, a explicat motivele suspendării lui Emilian Gabor: ”Nu, nu a fost dat afară din partid, Emilian Gabor a fost suspendat temporar, dar își păstrează funcția de consilier local”.

Potrivit lui Călin Stan, în spatele deciziei de-al suspenda pe Emilian Gabor ar sta faptul că la nivelul orșului Năsăud, USR-  Plus ar fi rămas fără funcția de viceprimar deși protocolul de colaborare cu PNL pentru alegerile locale prevedea acest lucru: ”Este greu de estimat unde este adevărul, existând tot felul de variante despre ceea ce s-a întâmplat acolo, dar știm sigur că noi am rămas fără funcția de viceprimar deși aceasta ne era promisă, funcția care îi revenea lui Emilian Gabor. Ce a fost acolo, nu e chiar foarte greu de înțeles, așa că Emilian Gabor a fost suspendat din funcție”, a explicat Stan.


Comentarii

Fii primul care comentează!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *