Stelian Dolha prezent la evenimentul de comemorare a eroilor județului BN (FOTO)

Astăzi, prefectul Stelian Dolha a fost prezent la evenimentul de comemorare a eroilor județului Bistrița- Năsăud, în cadrul căruia a avut loc slujba de pomenire, depuneri de coroane la bustul generalului Grigore Bălan din localitatea Blăjenii de Sus, și Ediția a VI-a a Simpozionului “Eroii județului Bistrița- Năsăud, Eroii Neamului Nostru”. 

Gneralul Grigore Bălan a fost decorat cu Ordinul „Mihai Viteazul” clasa a III-a cu spade pentru faptele sale în război. Ca dovadă a personalității sale marcante în istoria bistrițeană, Brigada 81 Mecanizată, precum și o stradă din Bistrița, poartă astăzi numele eroului.

Prefectului Stelian Dolha a transmis următoarele:

,,Suntem datori să nu lăsăm uitarea să se aștearnă peste sacrificiile eroilor pământului strămoșesc. Fiind unul dintre cei care a parcurs de-a lungul vieții toate etapele ierarhiei militare, de la sublocotenent la general, trebuie să îl prezentăm întotdeauna generațiilor care urmează ca un exemplu demn de urmat. În ceea ce privește sacrificiul suprem al generalului, acesta nu poate fi văzut decât ca un ultim gest eroic al iubirii față de țară, față de idealurile și ființa națională”


Comentarii

Fii primul care comentează!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *