Șoferi băuți, drogați şi fără permis, pe drumurile din județ, în weekend

La data de 17 septembrie a.c., în urma unui accident rutier, polițiștii au constatat că șoferul unui autoturism nu deține permis de conducere.

Un bărbat de 36 de ani din Ciosa în timp ce se deplasa pe Drumul Național 17 prin Mureșenii Bârgăului pe direcția Bistrița către Vatra Dornei, a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un tânăr de 27 de ani din Bistrița Bârgăului care se deplasa pe aceeași direcție. În urma impactului, autoturismul condus de tânăr a fost proiectat în platforma auto tractată de un autoturism condus de un bărbat de 47 de ani din județul Suceava.

În urma accidentului a rezultat rănirea bărbatului de 36 de ani care a necesitat transportul la spital. Acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Șoferii de 27 și 47 de ani au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști a reieșit faptul că șoferul de 36 de ani nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului Rutier în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi vătămare corporală din culpă.

***

La data de 18 septembrie a.c., polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean au depistat în flagrant delict un șofer sub influența alcoolului.

Pe Drumul Județean 172A, între localitățile Rusu de Jos și Rusu de Sus, polițitșii au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 38 de ani din Vița.

În urma testării cu aparatul etilotest a șoferului a rezultat o alcoolemie de 0,94 mg/L alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care s-a dispus recoltarea de mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polișiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

***

La data de 19 septembrie a.c., în jurul orei 2:00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au depistat un șofer care avea permisul suspendat și se afla sub influența substanțelor psihoactive.

Pe Drumul Național 17 în Tiha Bârgăului, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani din Bistrița Bâgăului. În urma verificărilor efectuate cu privire la șofer, polițiștii au constatat faptul că acesta are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, suspendat.

Șoferul a fost testat cu aparatul Drug-Test, rezultatul fiind pozitiv pentru substanțele Metamfetamină și Cannabis, fiindu-i ulterior prelevate probe biologice la spital.

Polițiștii continuă cercetările și documentarea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, în cadrul unui dosar penal.

***

La data de 19 septembrie a.c., în jurul orei 23.00, polițiștii Biroului Rutier au fost sesizați despre producerea unui accident rutier în cartierul Viișoara.

La locul evenimentului, polițiștii au identificat un bărbat de 46 de ani din Bistrița care în timp ce se deplasa pe bicicletă pe Drumul Național 17 prin cartierul Viișoara a intrat în coliziune cu un autovehicul condus de un tânăr de 23 de ani.

În urma accidentului a rezultat rănirea biciclistului, acesta fiind preluat și transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0.60 mg/L alcool pur în aerul expirat. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost negativ în cazul șoferului autoturismului.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroul Rutier fiind întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunea de vătămare corporală din culpă.


Comentarii

Fii primul care comentează!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *