Situația creșelor din Bistrița. Câți copii au rămas fără locuri și ce soluții caută Primăria

Invitat la emisiunea INFO POLITIC, viceprimarul Bistriței, Călin Stan, a vorbit despre locurile de la creşe şi cererile care au fost mult peste numărul locurilor disponibile.  Viceprimarul a menționat că numărul de copii rămași  pe dinafară a fost de 60. Reprezentanții Primăriei Bistrița se gândesc la posibilitatea realizării unor noi creșe standard prin programul PNRR.

“ Noi avem o problemă stringentă anul acesta, numărul de locuri pe care le avem disponibile la creșe a fost de 207, cererea este mult  peste ce putem noi oferi. Vreau să menționez că oarecum creșele sunt mai mult pe parte socială, dar încercăm să acoperim toate categoriile de oameni. Așa cum am zis, avem 207 locuri anul acesta, cererea este mult peste, au rămas aproximativ 60 de copii, dar până se afișează rezultatul final în data de 18 iunie, municipalitatea, Primăria Municipiului Bistrița încearcă să găsească soluții de a deschide o nouă creşă sau de a se extinde grupele. Puțin probabil să se extindă grupele, dar o creșă temporar, un an, poate chiar doi, de ce spun acest lucru, avem promisiuni de la Minister prin care am putea realiza creșe standard în Municipiul Bistrița direct prin PNRR. Anul acesta au fost cele mai multe cereri depuse pe creșe, peste așteptările noastre, dar ținem cont de copii care împlinesc 2 ani anul viitor, astfel în ianuare 2022 vor fi 24 de copii care au dosarul depus. Cade în sarcina Primăriei să găsim soluții și să asigurăm și aceste 60 de locuri plus ce mai vine în ianuare-februarie anul viitor. A fost anunțat programul creșelor pe timp de vară, doamnele se rotesc ca să poată acoperi solicitările din partea părinților venite pe timp de vară. Referitor la alte spații pe care Primăria le are, acestea sunt destul de puține în momentul de față, sunt foarte multe solicitări din partea grădinițelor sau a școlilor care sunt în reabilitare și oarecum s-au extins în alte spații. Se vor mai elibera în funcție și de lucrările care se termină”, a explicat viceprimarul Călin Stan.

 Viceprimarul Călin Stan a fost întrebat ce notă ar da creșelor din Bistrița. „Pot spune că 9-10, sunt condiții, sunt aprobate de DSP și condițiile trebuie să fie la un anumit standard . Cel puțin la nivel de municipiu Bistrița, cred că cele 5 creșe pe care municipalitatea le are oferă toate condițiile. Vom face toate demesurile ca să găsim spații și cereriile pe care le avem în momentul de față să le putem onora”, a spus viceprimarul. 


Comentarii

Fii primul care comentează!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *