Se îngroapă securea războiului. Un consilier AUR vorbește despre apropierea de Partidul Regalist (VIDEO)

Președintele CN al Partidului Regalist Român, Anca Cârcu, a fost prezentă la o emisiune la Kapital TV, moderată de Titi Sultan, alături de invitați de la mai multe partide. Întrebată despre căderea Guvernului, Anca Cârcu a folosit cuvinte dure la adresa parlamentarilor AUR.

“Moțiunea a fost inițiată de PSD și fără voturile USR nu trecea. AUR e o cantitate neglijabilă în Parlament. Ei sunt o ceată de inși tupeiști, care au intrat în Parlament. Avem parte de un circ inutil”, a declarat Anca Cârcu.

O reacție surprinzătoare a avut însă consilierul AUR Andrei Dârlău, care a sugerat o apropiere de Partidul Regalist Român și a lăsat să se înțeleagă că nu este exclusă o alianță între cele două formațiuni politice.

“E păcat să contestați formațiunea cea mai apropiată de valorile creștine și, implicit, de tot ceea ce înseamnă o abordare teologică a monarhiei. Eu cred că, pe acest teren monarhist, noi doi ne putem întâlni și putem lăsa la o parte o polemică legată de un trecut, de o experiență proprie. Eu aș dori să găsim o convergență”, a declarat Andrei Dârlău.

Apoi, Anca Cârcu și-a moderat discursul la adresa AUR, vorbind despre biserică și despre monarhie. “Există o legătură între rege/regină și Biserică. Regele, monarhul, este unsul lui Dumnezeu. Puterea regelui este emanată de Dumnezeu. Ceea ce s-a făcut bun în istoria românească a fost în momentul în care cele două instituții fundamentale, Biserica și Regele s-au înțeles binele. Respectul cu totul aparte pe care l-au avut românii pentru Regele Mihai a fost uriaș”, a declarat Anca Cârcu.

 


Comentarii

Fii primul care comentează!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *