S-a semnat contractul pentru centura orașului Beclean (FOTO-VIDEO)

Astăzi, la Primăria Beclean, s-a semnat contractul de proiectare și execuție a variantei de ocolire a orașului Beclean. Investiție se ridică la suma de 17,5 milioane de euro, din fonduri europene şi din bugetul Ministerului Transporturilor, prin CNAIR. Ordinul de începere a lucrărilor va fi dat în perioada următoare.

La eveniment au luat parte primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan, președintele Consiliului Județean – Emil Radu Moldovan, directorul ADR Nord-Vest, Marcel Boloș, reprezentanți ai CNAIR,, senatorul Ioan Deneș și prefectul Stelian Dolha.

Primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan, a făcut un scurt istoric al acestui proiect, de la introducerea în Master – Planul de Transport, de către fostul ministru Ioan Rus, în 2015. “Dacă nu eram în acel Master Plan, astăzi nu puteam discuta de acest proiect. În 2017, am avut șansa să vină o echipă de experți, cu domnul director al ADR Nord-Vest și cu experții care îl însoțesc și să primesc prima încurajare că s-ar putea să fie o șansă prin care să avem finanțare europeană. Pentru noi, era greu de crezut atunci, dar m-a motivat să pun act peste act, să motivez consilierii locali, să facem demersuri pentru a completa acest proiect. Apoi, am avut marea șansă, la invitația domnului președinte Emil Radu Moldovan, în 2018, cu reprezentanții Ministerului, la o discuție despre altă centură… Atunci mi s-a dat curaj că se poate discuta și despre centura orașului Beclean. În 2020, am avut marea șansă să îl avem ca ministru pe domnul Boloș, care a inițiat acest proiect. A dat o ordonanță și noi suntem primii care o implementăm. Dacă nu era Ordonanța 101, nu aveam acest proiect. Toate guvernele de atunci s-au implicat în mod pozitiv, n-au avut nicio respingere, doar ajutor. A fost nevoie și de implicarea factorilor locali, chiar anul acesta, în 2021, am făcut niște acte, la urgență, cu domnul prefect, cu Prefectura, cu domnul Mănășturean de la Cadastru… le mulțumesc tuturor celor care ne-au ajutat, un mare mulțumesc pentru toată administrația care s-a implicat”, a explicat primarul Nicolae Moldovan.

Licitația pentru proiect a fost câștigată de firma CML.RO, în asociere cu Dacia Faber SRL – Îndemânarea Prodcom – Test Prima SRL – DP Project SRL.

“Se scrie o filă de istorie importantă pentru județul nostru, s-a semnat contractul pentru realizarea centurii ocolitoare a orașului Beclean. 

De acum lucrurile intră-n linie dreaptă, viziunea se pune-n practică și în ~2 ani mergem pe varianta de ocolire a orașului Beclean, care va asigura legătura dintre Drumul Trans Regio TR45 Beclean-Salva și Drumul Expres DX 4A Dej – Beclean – Bistrița, investiții care sunt cuprinse în cadrul Master Planului General de Transport al României. Varianta de ocolire a orașului Beclean este prima din județul nostru, un model pentru celelalte orașe și va deservi în întregime traficul de tranzit de camioane și parțial traficul de tranzit de automobile, urmând să fie alcătuită dintr-un pod peste râul Someș și două tronsoane de drum. Felicitări, domnule Primar al orașului Beclean, Nicolae Moldovan, pentru ambiția de a transforma proiectele-n fapte. Mulțumim, CNAIR pentru sprijin și nu în ultimul rând, profesionistului în fonduri europene, Marcel Boloș, directorul ADR N-V”, a transmis președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan.
 
Vezi mai jos VIDEO integral de la eveniment!
 
 

 

 

Conferință de presă Beclean – Semnarea contractului pentru centura ocolitoare

Posted by InfoBistrița.ro on Thursday, October 14, 2021


Comentarii

Fii primul care comentează!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *