Robert Sighiartău, singurul bistrițean rămas în cărți pentru o funcție de conducere în PNL

PNL Bistrița-Năsăud ar putea rămâne cu un singur om în conducerea centrală: Robert Sighiartău. Ioan Turc s-a retras din cursa pentru BEx iar Diana Morar a pierdut lupta pentru președinția Comisiei de Arbitraj

Victoria de aseară a lui Florin Cîțu în alegerile interne ale PNL se ”cimentează” în cadrul ședinței de Consiliu Național de astăzi, ședință în care se alege secretarul general, prim-vicepreşedinţii şi vicepreşedinţii şi pe ceilalţi membri ai Biroului Executiv al partidului. Printre cei susţinuţi de Cîţu se numără Dan Vîlceanu – secretar generalşi Iulian Dumitrescu, Rareş Bogdan, Gheorghe Flutur şi Lucian Bode pentru funcţiile de vicepreşedinţi.

Așa cum se știe, PNL Bistrița-Năsăud și-a anunțat încă din vară susținerea pentru candidature lui Ludovic Orban, existând în acest sens și o decizie a unui Consiliu de Coordonare. După victoria de ieri a lui Florin Cîțu, acesta și echipa sa se impune déjà în toate funcțiile de conducere ale PNL. 

În acest context, după ce primarul și liderul județean al PNL BN, Ioan Turc și-a anunțat candidature pentru un loc în Biroul Executiv Național, astăzi, el s-a retras official din această cursă. În ceea ce o privește pe Diana Morar care a aplicat pentru funcția de președinte al Comisiei de Arbitraj, ea a pierdut lupta în pofida pregătirii și profesionalismului ei în acest domeniu. 

Practic, în acest moment, singurul bistrițean care va reprezenta PNL BN în cadrul noii conduceri liberale este deputatul Robert Sighiartău, susținător declarat al președintelui Florin Cîțu încă de dinainte de anunțul candidaturii acestuia la șefia partidului. Sighiartău candidează pentru funcția de vicepreședinte pentru Politică Externă și Afaceri Europene contra lui europarlamentarului Siegfried Mureșan.

 

O analiză completă a ceea ce impact are în PNL BN dar și în alte spații victoria echipei lui Cîțu la congres, citiți luni dimineața în ziar.


Comentarii

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *