Radu Moldovan: “Orban uită de băutele pe care le făcea cu Dragnea. Guvernul este nefuncțional”

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a fost întrebat astăzi de jurnaliști, la recepția unui drum județean, cum comentează situația politică actuală, în contextul moțiunii de cenzură și a crizei din coaliția de guvernare.

“Dacă motivația ruperii alianței este Programul Anghel Saligny – PNDL 3, atunci țin cu PNL. Dacă e altă motivație, atunci nu mă bag, pentru că nu ține de mine. Eu, dacă tot ați pomenit USL-ul, pe care îl înjură cu foarte mare ardoare domnul Orban, în ultima perioadă, dar uită de băutele cu Dragnea, pe care le făceau amândoi, când își schimbau gecile, cred că a fost o construcție politică interesantă care, din păcate, a eșuat. Dacă cei doi lideri, Victor Ponta și Crin Antonescu, știau să-și stăpânească orgoliile și să se lase mai puțin influențați, atunci România ar fi arătat altfel. Era o majoritate care putea să reașeze statul român, din punct de vedere al descentralizării, regionalizării și modernizării lui. Mă deranjează ipocrizia unor lideri de genul lui Ludovic Orban, care lingea, scârțâia, zgâria ușile, să prindă un post de parlamentar pe listele USL și astăzi dintr-o dată i s-a făcut greață de acest subiect”, a declarat Radu Moldovan.

“Cât despre ceea ce se întâmplă acum, e o discuție în zona alianței de dreapta, pe care nu am cum să o comentez. Din păcate, ceea ce urmează pentru noi toți va fi foarte complicat, pentru că explozia prețurilor la energie, cu sărirea cursului euro peste 5 lei, cu scumpirea serioasă a combustibililor, situațiile care urmează nu vor fi roz pentru populație și nici pentru noi, ca reprezentanții oamenilor în administrația publică locală. Nu mai vorbim de criza materialelor de construcție, creșterea prețurilor în acest sector, cu un guvern care este nefuncțional, care nu vine cu soluții… va fi foarte complicat pentru noi toți. Vom vedea ce va spune Curtea Constituțională și, în funcție de asta, lucrurile se vor decide. Am participat la discuțiile din cadrul PSD, în care s-a analizat povestea de a vota o moțiune contestată la CCR. Cred că oricum Parlamentul are o problemă majoră de credibilitate și intrarea într-o circotecă, să ne grăbim să votăm, să vină CCR să spună că nu e legal, nu era un lucru bun pentru nimeni. Chiar dacă înțeleg graba celor de la USR, de a-l da jos pe Cîțu, ca să se pune cu Orban. Dar, poate își rezolvă între ei problemele astea, fără să ne folosească pe noi”, a declarat Radu Moldovan.


Comentarii

Fii primul care comentează!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *