Radu Moldovan: “Nu vom cere niciun fel de funcție, ca să lămuresc oamenii care nu dorm noaptea liniștiți”

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a vorbit astăzi, la inaugurarea unui drum județean, despre alianța PSD cu PNL și despre noul guvern.

Radu Moldovan spune că, înainte de a vota pentru guvernul cu PNL, s-a consultat cu primarii social-democrați din județ și că majoritatea au fost de acord. Totuși, Radu Moldovan a ținut să precizeze că decizia nu a fost luată cu o majoritate covârșitoare și că mulți primari au fost rezervați.

”PSD a făcut ceea ce trebuia să facă pentru țară. Spre deosebire de partenerii noștri de la PNL, care am văzut că au avut o poziție vocală împotriva acestei alianțe, majoritatea colegilor mei din Bistrița-Năsăud au votat pro o astfel de alianță, și spun majoritatea pentru că n-a fost una covârșitoare, dar a fost o majoritate care m-a mandatat să votez pentru o astfel de alianță. Așa funcționează un partid într-o democrație, dezbatem, analizăm, iar eu n-am făcut altceva decât să respect opinia majorității. Cred că avem și știința și pârghiile necesare să guvernăm pentru români”, a declarat Radu Moldovan.

Radu Moldovan a precizat că, la nivelul județului Bistrița-Năsăud, nu va exista un protocol cu PNL. ”Noi am luat act de decizia colegilor noștri liberali că ei vor în continuare cu USR și, la modul serios, nu-i deranjăm”, a spus Radu Moldovan.

„Nu vom face niciun fel de cerinţă, ca să lămuresc nişte oameni care nu dorm noaptea liniştiţi, adică nu vom cere niciun fel de funcţie pentru această alianţă, nu ne interesează absolut nimic decât ceea ce putem face noi pentru oameni. Am mai spus-o şi o repet, chiar dacă avem viziuni politice profund diferite, colaborarea cu domnul primar Turc a fost una foarte bună, absolut orice tip de rugăminte am adresat Primăriei pentru a putea continua proiectele noastre a avut un răspuns afirmativ şi prompt. De asemenea, colaborarea cu Instituţia Prefectului, condusă de un alt liberal, a fost una, de asemenea, foarte OK”, a declarat preşedintele Radu Moldovan.

„Trebuie să colaborăm pentru centura ocolitoare a municipiului Bistriţa, pentru drumul expres, şi sunt multe alte proiecte pe care trebuie să colaborăm. Din punct de vedere politic, decizia Coaliţiei este la latitudinea organizaţiilor judeţene decizia de a avea un protocol politic local sau de a nu avea. Este o decizie clară care este prins în protocolul naţional. Aceste colaborări politice rămân la latitudinea organizaţiilor judeţene. Noi am luat act de decizia colegilor noştri liberali că ei vor în continuare cu USR-ul şi, la modul serios, nu-i deranjăm”, a declarat preşedintele Radu Moldovan.


Comentarii

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *