Radu Moldovan cere demisia ministrului Sănătății: “Principalul vinovat pentru haosul din sistemul sanitar”

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a cerut demisia ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, în cadrul unei conferințe de presă.

“Am atras atenţia încă de acum două săptămâni, în mod special acestui Jolly-Joker Tătaru care, în loc să stea în Minister, şi împreună cu specialiştii, să găsească strategii şi să rezolve problemele spitalelor,  este într-o permanentă plimbare cu toată presa după el şi găseşte vinovaţi… doar cei morţi nu, dar s-ar putea să-i găsească şi pe ei. Este extrem de frustrant şi impardonabil să dai vina pe medici, pe pacienţi, pe populaţie, pe tineri, iar tu să nu te uiţi la tine în ogradă că tot haosul din sistemul sanitar de acum ţi se datorează. Principalul vinovat de tot haosul din această ţară, şi în mod special din sistemul sanitar şi haosul pentru tratarea acestei pendemii, i se datorează în cea mai mare măsură acestui domn ministru Tătaru care, în continuare, nu dă medicamente, care împreună cu colegii din Guvern a obligat spitalele să interneze absolut toţi bolnavii”, a declarat Emil Radu Moldovan.

„Dacă mai ai un gram de onoare, domnule Tătaru, cred că eşti primul care trebuie să-ţi prezinţi demisia. N-am foarte mari aşteptări de la dumneata, dar cred că măcar atât gest poţi face în calitate de membru al Guvernului, ca o minimă onoare morală pentru cei 11 de oameni care au murit… şi vorbesc de accident… dar au murit mii de oameni în România  din cauza haosului care este în momentul de faţă în sistemul medical: personal epuizat, echipamente suprasolicitate, lipsa de medicamente şi aruncarea vinei dintr-o parte în alta. Domnule Tătaru, ar trebui să te preocupe sănătatea oamenilor şi nu cum să schimbi directorii de spitale. Pentru că avem exemplul, cu ghilimelele de rigoare, de superperformanţa pe care ai făcut-o, punând întâmplător, poate, ca manager la spitalul din Piatra Neamţ un patron de pompe funebre fără niciun fel de pregătire. Dacă asta este reforma din sănătate pe care ne-o tot transmiteţi eu mă împotrivesc total acestei reforme”, a spus Radu Moldovan.


Comentarii

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *