Prețul trădării. Cum a ajuns liberalul Daniel Năstuță viceprimar în Rebra?

Prețul trădării. Cum a ajuns un liberalul Daniel Năstuță viceprimar în Rebra?

Situație politică ciudată în comuna Rebra, unde comunitatea a avut parte de evenimente interesante în ultima perioadă. După egalitatea dintre candidați, în primul tur de alegeri, primarul în funcție, Ștefan Danci, a câștigat detașat un nou mandat în turul doi. Fără majoritate în Consiliul Local, liberalii și-au pus viceprimar, tocmai în persoana lui Daniel Năstuță, care a pierdut alegerile.

Cum s-a putut întâmpla asta, într-un context politic echilibrat și fără ca vreun partid să anunțe alianță cu PNL în Consiliul Local Rebra? Povestea este una cel puțin interesantă, cu iz de trădare și cu mari interese financiare la mijloc. Cifrele ne arată următoarele: PNL are 5 consilieri locali, PSD are 3 consilieri locali, PMP are 2 și USR PLUS are un consilier. Așadar, niciunul dintre partide nu-și putea impune viceprimarul, fără o alianță. Dar, pe față, nu s-a anunțat nicio alianță. Și, spun sursele noastre, nici în spatele cortinei, nu s-ar fi înțeles două partide pentru un viceprimar, cu atât mai puțin pentru Daniel Năstuță. Cu toate acestea, Năstuță, care este ginerele unui important om de afaceri local, a primit 6 voturi și a devenit vice, cu speranța că, peste 4 ani, va candida din nou la Primărie!

Cine a trădat? Votul pentru alegerea viceprimarului a fost secret, dar secretele nu rezistă mult într-o comunitate rurală mică. Așa se face că numele celui care i-a susținut pe liberali pentru a avea viceprimar a “transpirat” repede în sat. Conform surselor noastre, se pare că este vorba de un consilier local PMP, pe nume Dumitru Gavriloaie (fost primar), pensionar de profesie. Deși PNL și PMP n-au avut o înțelegere, nea Dumitru ar fi votat pentru Daniel Năstuță. De ce a făcut asta? Oficial, nu se știe și, probabil că nu se va afla niciodată. Gura lumii vorbește că ar fi vorba de stimulente de ordin “moral” serioase, menite să-i aducă un trai mai liniștit. 

Detaliile mișcării au ajuns repede la oamenii simpli, care se pare că nu sunt tocmai mulțumiți de ce s-a întâmplat și, mai ales, de cum s-a întâmplat. Mai mult, unii dintre ei, care lucrează un an în străinătate și nu adună 15.000 de euro, ne-au transmis că ar fi bine să știe toată lumea de manevrele politice din Rebra. Mai mult, din surse, se aude că oamenii pregătesc, pentru duminică, chiar un miting pentru demiterea viceprimarului Năstuță.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla, din punct de vedere politic, cu cel care a trădat partidul și a votat singur pentru noul viceprimar și cât va rezista tânărul vice în funcția care presupune mari responsabilități. 

 

 

 


Comentarii

2 comentarii
 1. Laleaua neagră 15 decembrie 2020 21:07

  Din primele alegeri a ieșit ,,Primar “Voi ați furat voturile,Să vă fie rușine .Vă temeți pielea nu o să mai puteți face ce vreți ,asta i problema că NOI , suntem cu ochii pe voi”

  • Suflet bun 20 decembrie 2020 0:29

   Domnule primar Danci Stefan ,
   Ai imbatranit in primarie,18 ani. Ai fost platit cu salar bun din taxele si impozitele rebrenilor . De ce ii provoci la ura ? De ce nu lasi si pe altul sa traiasca cinstit ? Nu acuza si sustine pe nimeni ca a tradat. . Nu tulbura satenii prin ai indemna la ura. Iubeste pe toti oamenii din sat. De la ei si cu ei traiesti si inca traiesti bine. Ia aminte ! .Sa meditezi ‘nainte de rostire
   Si n-arunca cu piatra pana cand,
   N-ai cercetat deplin a ta traire,
   De esti curat in fapta si in gand…
   Tii piatra strans, e gata de lovire
   Si sangele in degete-ti zvacneste,
   In inclestare, nu-i loc de iubire
   Si din tradari, nimic nu infloreste.

   Te vezi perfect si fara de vreo vina,
   Un fir de praf il vezi piatra de moara,
   Cauti sa darami, in loc sa fii lumina,
   Actiunea ta nu-nalta, ci coboara…
   In purpura, cu mana ridicata,
   Astepti un semn ca sa lovesti pe frate,
   Dar ai uitat ca Dumnezeu niciodata
   N-a judecat, chiar de-a avut dreptate.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *