Polițiștii bistrițeni au aplicat noi amenzi pentru nerespectarea restricțiilor

În ultimele 24 de ore, polițiștii structurilor județene au organizat și desfășurat acțiuni pentru verificarea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, de către agenți economici, organizatori de evenimente și cetățeni în zonele aglomerate.  Acțiunile au fost desfășurate și în scopul asigurării respectării normelor legale incidente domeniului și menținerii unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică.

În acest context, a fost verificat modul de respectare a măsurilor dispuse prin decizii ale Direcției de Sănătate Publică, de către persoanele aflate în izolare/carantină. În cadrul acțiunilor punctuale desfășurate ieri au fost verificate aproape 600 de persoane față de care a fost dispusă măsura izolării și peste 300 de persoane plasate în carantină.

De asemenea, polițiștii au legitimat alte 163 de persoane, au oprit pentru control 64 de autovehicule și au efectuat verificări la 50 de agenți economici.

Pentru neregulile constatate în cadrul acțiunilor de ieri, au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 7000 de lei, dintre care 13 pentru nerespectarea Legii 55/2020, în cuantum de 2000 de lei. Pe linie rutieră, pentru nerespectarea legislației în vigoare, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, iar ca măsură complementară au fost reținute 2 permise de conducere. Celelalte sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 61/1991R, privind normele de conviețuire socială, a respectării ordinii și liniștii publice.

De asemenea, în urma controalelor în trafic, polițiștii năsăudeni au depistat un bărbat de 33 de ani, din Rebrișoara, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 17D, prin orașul Năsăud. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că cel în cauză are permis de conducere valabil, eliberat de autoritățile din Germania, însă rezultatul testării cu aparatul etilotest  a fost pozitiv, respectiv de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea determinării alcoolemiei, iar polițiștii Compartimentului Rutier Năsăud continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzută la art. 336 din Codul Penal (conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe).

La activitățile desfășurate ieri, au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi ”Gelu Voievod” Bistrița-Năsăud și reprezentanți ai Poliției Locale Bistrița.

 

 


Comentarii

Fii primul care comentează!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *