PNL Bistrița-Năsăud îl susține pe Ludovic Orban. Replică pentru Robert Sighiartău

Biroul Politic Județean al PNL Bistrița-Năsăud, întrunit în această seară, a adoptat, prin vot, următoarea rezoluție: “Recunoaștem rezultatul alegerilor de la Congresul PNL din iunie 2017, iar asemenea rezultate nu pot fi schimbate decât tot în urma unui congres. În consecință, îl susținem pe președintele partidului, dl. Ludovic Orban. Totodată, le recomandăm tuturor colegilor noștri să discute problemele de natură internă doar în forurile statutare.”

CONTEXT:

Prim-vicepreședintele Rareș Bogdan și secretarul general al PNL, Robert Sighiartău îi cer președintelui Ludovic Orban să demisioneze din fruntea partidului. Practic, liberalii intră în campania electorală pentru alegerile interne.

În PNL a reizbucnit furtuna! Astfel, după eșecul negocierilor și puciul eșuat de la finele lui 2020, Rareș Bogdan și, astăzi, Robert Sighiartău îl atacă în cascadă pe Ludovic Orban. Practic, de astăzi se intră în campania electorală pentru alegerile interne care vor culmina cu congresul în care liberalii își vor allege o nouă conducere.

Primula atac: Rareș Bogdan

Aseară,  prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, l-a criticat pe liderul liberalilor, Ludovic Orban, spunând despre acesta că a condus partidul de unul singur, fără că el și alți lideri din teritoriu să aibă “niciun fel de putere reală în cadrul guvernării”. Europarlamentarul spune că regretă că, după pierderea alegerilor parlamentare, nu i-a cerut demisia lui Orban de la șefia partidului. De asemenea, Rareș Bogdan spune că “trebuie să reconfigurăm pe baza oamenilor reformiști pe care îi avem, cu o imagine bună, susținându-l pe Florin Cîțu”.

„Partidul a fost condus de un singur om, de Ludovic Orban. Noi nu am avut, nici eu, nici Robert Sighiartău, nici Iulian Dumitrescu, nici Mircea Hava, nici Raluca Turcan, Florin Roman, Ilie Bolojan, Gheorghe Flutur, Emil Boc, nu am avut niciun fel de putere reală în cadrul guvernării.

(…)

Cu excepția unui singur om, toți premierii care au ajuns la Palatul Victoria au ieșit de acolo trăncăniți la cap. Au ieșit de acolo cu capul umflat.

(…)

Ludovic Orban, din păcate, în loc să intre acolo și să rămână omul care a fost, la rândul lui i s-a umflat capul. Și-a închipuit că e câinele alfa, lupul alfa, omul fără de care România nu merge înainte, el le știe pe toate.

Al doilea atac: Robert Sighiartău

La nici 12 ore de la atacul dur lansat de Rareș Bogdan, deputatul bistrițean Robert Sighiartău, secretar general al PNL, vine și el și îi cere lui Ludovic Orban să demisioneze.

Robert Sighiartău, a declarat că președintele PNL, Ludovic Orban ar trebui să-și dea demisia. El l-a acuzat că în ultimul an ar fi condus partidul discreționar și că a cedat ministere importante în negocierile cu USRPLUS pentru a obține pentru sine funcția de președinte al Camerei Deputaților. Secretarul General al PNL mai spune că Orban ar fi dorit să-l retragă din nou pe Florin Cîțu drept propunere pentru funcția de premier.


Comentarii

Un comentariu
  1. Dan-Cătălin Săraru 23 ianuarie 2021 15:56

    Rușine Rareș Bogdan, mi-ai fost simpatic, dar esți un oportunist și un fripturist
    Rușine Robert Sighiartău, ești imberb, necopt

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *