Patru copii prinși la cerșit în Bistrița, luați în plasament de urgență

Viceprimarul Bistriței, Călin Stan, a vorbit în cadrul emisiunii INFO POLITIC despre problema cerșetorilor din municipiu. Călin Stan spune că pentru patru copii s-a instituit plasamentul de urgență, după ce au fost prinși la cerșit în Bistrița.

“Numărul cerșetorilor din Bistrița s-a redus seminificativ. Problema va persista, dar să sperăm că la un nivel destul de mic. Am identificat persoanele, majoritatea persoanelor identificate la cerșit nu sunt din municipiul Bistrița, sunt din județul Bistrița-Năsăud și din alte județe: Suceava, inclusiv Dâmbovița, Maramureș și altele. Colegii de la Direcția de Asistență Socială au trimis notificări către primăriile respective, sperăm să nu-i mai găsim în municipiul Bistrița. Am lucrat bine cu DGASPC-ul, s-au luat în plasament, de urgență, pentru că erau la cerșit. Sunt și copii din Bistrița și din județ, din familii diferite. De când am început această campanie împotriva cerșetoriei, am fost în cartierele din Viișoara și erau speriați că nu mai vin la cerșit la copiii, că știu că vor fi luați de la familie. Dacă îi mai prindem la cerșit, facem demersurile acestea”, a explicat Călin Stan.

Viceprimarul mai spune că unii cerșetori sunt îmbrăcați mai bine, pentru a nu fi depistați de poliție.

“Sunt cerșetori, pe pietonalul Liviu Rebreanu, seara târziu, la 20-21, îmbrăcați foarte bine. Cred că și-au schimbat strategia… Mi s-a întâmplat să îmi ceară bani oameni îmbrăcați foarte bine, despre care nu ziceai că sunt cerșetori. Am anunțat Poliția Locală, dar sunt foarte abili și au dispărut repede”, a spus Călin Stan.


Comentarii

Fii primul care comentează!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *