Pachetele POAD cu alimente au ajuns în județul nostru! Peste 19.000 au fost distribuite

Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud a anunțat că s-au primit 19818 pachete cu produse alimentare POAD. Astăzi s-a încheiat atât recepția pachetelor, cât și distribuirea acestora. Pachetele POAD au ajuns la toate unitățile administrativ-teritoriale, în centrele puse la dispoziție de primării.

Prefectul Stelian Dolha a fost prezent astăzi, 8 septembrie, la distribuirea pachetelor alimentare în comunele Feldru, Ilva Mică, Ilva Mare și orașul Sângeorz Băi.

Alte două comune au sărit pragul de infectare de 3/1.000. Click aici!

Fiecare pachet cu alimente conţine 5 kg. de făină albă de grâu, 4 kg. de mălai, 2 pungi a câte 400 grame de paste făinoase, 4 litri de ulei, 2 kg. de zahăr, 4 kg. orez, 5 conserve de carne de vită, 3 conserve de carne de porc, 5 pateuri de ficat de porc, 2 borcane sau 2 cutii metalice cu compot de fructe, un borcan sau o cutie cu gem de fructe şi un gem de fructe dietetic.
 

Cine va primi pachetele POAD?

  • familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
  • familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
  • persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente, definite conform OUG nr. 84/2020 și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.

stelian dolha Pachetele POAD Pachetele POAD Pachetele POAD


Comentarii

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *