Operațiunea “Cotețul” de pe str. Codrișor. Bistrițeni disperați din cauza unor găini (FOTO)

Mai mulți cetățeni au transmis o petiție către Consiliul Local Bistrița, prin care cer autorităților interzicerea creșterii găinilor și iepurilor în zona Codrișor. Conform semnatarilor petiției, un cetățean, pe nume Nistor Vasile Nicoară, crește aproximativ 40 de păsări de curte, care “generează un miros absolut insuportabil”, având în vedere “lipsa minimelor normel de igienă, pe care nu înțelege să le respecte”.

Semnatarii petiției spun că păsările de curte sunt crescute la aproximativ 30 de centimetri de grădina lor, la un metru față de balansoar și 3 metri față de foișor.

Poliția Locală l-a vizitat pe proprietarul găinilor, pe care l-a amendat deja cu 3000 de lei. Semnatarii petiției transmit că există deja o Hotărâre de Consiliu Local, care interzice creșterea găinilor pe mai multe străzi din Bistrița și doresc ca acest lucru să fie interzis și pe strada Codrișor.

“Permiterea creșterii păsărilor de curte pe strada Codrișor generează foarte mult miros neplăcut, mizerie și poluare fonică. Excrementele găinilor sunt împrăștiate în grădină iar câd găinile sunt lăsate în libertate, produc foarte multă mizerie în grădina mea, pe balansoar și în foișor”, a transmis unul dintre semnatarii petiției.

Petiția va fi dezbătută în Consiliul Local, în ședința din 29 iulie.


Comentarii

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *