O parte din primarii ALDE din Bistrița-Năsăud, șocați că nu au primit niciun leu de la Guvern: Ioan Mate, Ioan Cămărășan sau Ionuț Cifor vorbesc de probleme financiare în primării

Liderii județeni ai ALDE, Nicolae Popescu, Mirela Cârcu și Ioan Țintean au susțimut astăzi o conferință de presă împreună cu trei din cei șase primari, la sediul partidului fiind prezenți :

  • Ioan Mate, Sînmihaiu de Câmpie;
  • Ioan Cămărășan, Silivașu de Câmpie;
  • Ionuț Cifor, Șieu.

Așa cum era de așteptat, cei trei și-au prezentat nemulțumirile în privința modului cum au fost împărțiți banii de către Guvernul demis prin moțiunea de cenzură. Așa cum se știe, primarii ALDE, Pro România și comunitatea din Rebra nu au primit nici măcar un singur leu, ceea ce pune aceste comunități în fața spectrului falimentului.

Asta au spus-o cei trei primari, primăria cu cele mai mari probleme fiind cea din Silivașu de Câmpie. Potrivit lui Ioan Cămărășan, marea problemă este reprezentată în acest moment de ”lipsa” a 30.000 de lei, bani ce reprezentă plata asistenților personali:

”Nu a fost o decizie corectă să ne elimine de la alocări. Și cei 50.000 de lei primiți de primăriile PSD erau cât se poate de folositori la plata asistenților personali, primăria fiind descoperită cu suma de 30.000 de lei. Eu nu pot lăsa pe acei oameni fără bani, așa că voi face realocări din cheltuielile salariale pentru personal ceea ce va avea drept consecință lipsa de bani la finele anului”, a explicat Ioan Cămărășan.

Într-o situație similar se găsește și primăria comunei Sînmihaiu de Câmpie, Ioan Mate vorbind și el de faptul că ,,mă văd obligat să tai de la asistenții personali sau din banii pentru transportul elevilor”, lucru asupra căruia vom reveni.

În acest context, președintele ALDE BN, Nicolae Popescu a reiterate solicitarea adresată prefectului Stelian Dolha pentru a merge în comunitățile din Dumitra, Livezile, Sânmihaiu de Câmpie, Silivasu de Campie, Sieu si Telciu  pentru a explica oamenilor care au fost motivele care au stat la baza nealocarii de fonduri catre aceste UAT-uri.

Nicolae Popescu:

,,Totodată, solicităm domnului președinte PNL Ioan Turc, doamnei deputat Diana Morar si domnilor  parlamentari  Robert Sighiartău și Ovidiu Florean să-și amintească de recenta campanie, de promisiunile facute tuturor comunitatilor din judetul nostru si sa-si asume faptele pe care le-au realizat zi de zi pana in prezent  ” nu lăsăm pe nimeni în urmă ”. Le cerem să informeze public primăriile comunitătilor mentionate mai sus, de ce nu au fost sustinute pentru a beneficia si acestea de sumele din fondul de rezerva repartizat judetului, intrucat toate comunitatile indiferent de culoarea politica platesc taxe catre bugetul de stat. Este inadmisibil ceea ce s-a întamplat la nivel national si la noi in judet cu repartizarea acestor fonduri de rezerva doar pe baza culorii politice, cu o crasa tenta de sustinere a primarilor PNL care vor vota la congres “echipa castigatoare “.  


Comentarii

Fii primul care comentează!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *