
Noua organigramă a DGASPC Bistrița-Năsăud, aprobată în Consiliul Județean, cu reducere de posturi. Liberalul Ioan Zăgrean e co-inițiator al proiectului
Ședință grea de Cosiliu Județean astăzi, pe ordinea de zi fiind trecute proiecte de hotărâre extrem de importante pentru funcționarea a mai multor instituții aflate în subordinea Consiliului Județean: Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistrița-Năsăud, Serviciul de Protecție și Pază, vizate fiind inclusiv reducerea a unui număr de 27 de posturi din […]
Ședință grea de Cosiliu Județean astăzi, pe ordinea de zi fiind trecute proiecte de hotărâre extrem de importante pentru funcționarea a mai multor instituții aflate în subordinea Consiliului Județean: Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistrița-Năsăud, Serviciul de Protecție și Pază, vizate fiind inclusiv reducerea a unui număr de 27 de posturi din Consiliul Județean.
În acest context, proiectul cu numărul 14 propunea consilierilor județeni o nouă organigramă a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistrița-Năsăud. Conform documentului întocmit de DGASPC BN, numărul de posturi s-a redus de la 856 la 593, fiind vorba de 263 de posturi. Acest lucru s-a realizat și prin desființarea a mai multor centre sau a unei case de tip familial, după cum urmează: Centrul Sfântul Pavel pentru Recuperarea Persoanelor Dependente de Alcool Bistrița, a Casei de tip familial Chiraleș, a Centrului Educațional de Zi pentru Copilul Exploatat prin Muncă și a Centrului de Servicii de Recuperare Neuromotorie (de tip ambulatoriu) Nușeni.
Ce se desființează?
Proiectul de hotărâre vizează desființarea Centrului Sfântul Pavel pentru Recuperarea Persoanelor Dependente de Alcool Bistrița, a Casei de tip familial Chiraleș, a Centrului Educațional de Zi pentru Copilul Exploatat prin Muncă și a Centrului de Servicii de Recuperare Neuromotorie (de tip ambulatoriu) Nușeni.
Ce se reorganizează și se înființează?
E vorba de Centrul pentru Persoane cu Handicap și Persoane Vârstnice Nușeniˮ care va exista sub forma a două servicii sociale distincte, respectiv Centrul de Îngriijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Nușeni și Căminul pentru Persoane Vârstnice Nușeni.
De asemenea, documentul votat astăzi, prevede înființarea ”Centrului de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Beclean”, prin reorganizarea Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică „Sfântul Lucaˮ, cu o capacitate de cazare 30 de locuri. De asemenea, apare Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități numărul 2 Beclean, prin restructurarea Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Adulți cu Boala Alzheimer Beclean, dar și Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Nușeni, prin reorganizarea Centrului de Îngrijire și Asistență pentru Persoane cu Handicap, cu o capacitate de 50 de locuri.
În concluzie
Numărul de posturi propus de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului se încadrează în criteriile orientative privind numărul maxim de posturi și structura aparatului de specialitate al direcției, prevăzute în Anexa la Regulamentul-cadru de oganizare şi funcţionare al direcţiei generale de asistenţă socială şi protecţia copilului, aprobat prin Hotărârea nr.797/2017. Astfel, la aparatul de specialiate se propune un număr de 87 de posturi din care 73 ocupate și 14 vacante. Astfel, se însumează un număr total de beneficiari de 20067 care corespunde intervalului 17.00- 22.000 rezultand un număr de 125 posturi, la care se adaugă un număr de 37 manageri de caz, după cum urmează:
– 30 manageri de caz pentru copiii din sistemul de protecţie specială (1528 copii/50= 30 manageri de caz); – 3 manageri de caz asistenţi maternali profesionişti (156 asistenţi maternali profesionişti/50=3 manageri de caz); – 4 manageri de caz persoane adulte cu dizabilităţi aflate în sistem rezidenţial (209 persoane cu dizabilități/50=4 manageri de caz).
Noua structura propusă a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistrița-Năsăud, aparat de specialitate și servicii sociale este următoarea:
593 de posturi din care: 1. La aparatul de specialitate al DGASPC BN – 87 posturi din care: – 9 funcţii publice de conducere (8 ocupate, 1 vacantǎ); – 69 funcţii publice de execuţie (57 ocupate, 12 vacante); – 9 posturi contractuale de execuţie din care (8 ocupate, 1 vacantǎ. 2. La serviciile sociale pentru copii şi adulţi – 506 posturi din care: – 6 posturi contractuale de conducere (2 ocupate, 4 vacante) – 500 posturi contractuale de execuţie din care (387 ocupate și 113 vacante
Pentru toate modificările propuse – prin care să se încadreze în cheltuielile bugetare – conducerea direcției a consultat Sindicatul Județean Sanitas Bistrița-Năsăud.
Așa cum s-a spus, proiectul de hotărâre este inițiat de vicepreședintele Camelia Tabără dar îl are ca și co-inițiator pe șeful grupului PNL din Consiliul Județean, Ioan Zăgrean. El a fost votat de 24 de consilieri, 3 s-au împotrivit și unul s-a abținut.
Alin Cordoș – propolitica.ro
CELE MAI CITITE ȘTIRI
ULTIMELE COMENTARII
Cetățean
24.04.2025Va asteptam in control și prin localitățile componente ale Bistriței !!
la articolul Amenzi de peste 200.000 de lei, aplicate de polițiști, în minivacanța de Paște
Justitiarul
19.04.2025Politia locală, este aservita puterii politice, nu servește cetateanul de rind, se,, ocupă,, de cu totul altceva. Camerele de supraveghere (la care pot garanta, pokitia locală este specialistă) pot fi puse in diferite zone, iar mașinile politiei sa intervină in momentul un...
la articolul După bătaia de lângă Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” , AUR cere reorganizarea Poliției Locale
Bondris Gligor Timotei
18.04.2025Frumos din partea autorităților așa ar putea menține taxa de gunoi la același preț
la articolul Peste 7 milioane de lei, obținuți din deșeurile reciclabile în Bistrița-Năsăud
Honorius Indrecan
15.04.2025Merite asumate pe nedrept...politicul nu are ce cauta in educatie, sport, religie. Datoria politicului este STRICT sa se asigure ca exista resursele necesare astfel incat aceste activitati sa se desfasoare cat mai corect si complet, fara lacune. Povestile si balivernele politicie...
la articolul Radu Moldovan: "Colegiul Național „Liviu Rebreanu” începe un nou capitol al excelenței, în toată splendoarea sa"
COMENTARII