Ludovic Orban, la Bistrița: “Premierul a luat o decizie corectă privind revocarea ministrului Sănătății”

Prezent la Bistrița în calitate de invitat al filialei PNL BN, președintele PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban a vorbit despre declarațiile de presă făcute astăzi de fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu. Acesta a afirmat faptul că că „există diferenţe fundamentale” între cifrele raportate şi cele reale în ceea ce priveşte decesele din cauza COVID. Voiculescu a afirmat vineri că a început o investigație în acest sens, pe care nu a finalizat-o, și îl invită pe premierul Florin Cîțu, care este și ministru interimar al Sănătății, să „revadă metodologia” de raportare a deceselor.

Ludovic Orban: ”Declarațiile de astăzi ale fostului ministru îmi arată, odată în plus, că premierul Câțu a luat o decizie corectă privind revocarea sa din funcție. Este un atribut exclusiv al premierului ca atunci când un minister nu funcționează bine, nu se ridică la nivelul cerințelor și a proiectelor asumate în fața electoratului. Voiculescu nu a plecat din Guvern pentru că e din altă formațiune politică, ci pentru că a manageriat slab un minister de forță și extrem de important, dată fiind situația pandemică. În rest sunt doar speculații politice, așa că îi îndemn pe toți partenerii din Coaliție să se concentreze pe ceea ce avem de făcut: o guvernare pentru oameni, să punem în practică ceea ce am promis, să obținem aprobarea Planului Național de Relansare și Reziliență”, a puctat Orban.

În aceiași ordine de idei, Ludovic Orban a exclus o agravarea a crizei politice, asta dacă va exista rațiune și bun simț: ” Eu zic că vom merge mai departe și că ne vom concentra pe obiectivele guvernării. Acest impas poate fi depășit, evident cu un alt ministru al Sănătății desemnat de cei de la USR-Plus”, a conchis Ludovic Orban.

CONTEXT: Președintele PNL și al Camerei Deputaților Ludovic Orban se află pentru câteva ore în Bistrița, aici unde are două mari întâlniri: una cu Biroul Politic Județean șo o altă cu o parte din primarii din BN ai acestei formațiuni politice.


Comentarii

Fii primul care comentează!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *