INTERVIU. Bistrițeanca Liana Ionela Musteață, o luptătoare ambițioasă în sport și în viață (FOTO)

Taekwondo este un o artă marțială coreeană practicat de peste 2000 mii de ani, reprezentând unul dintre cele mai vechi arte marțiale. Ca în orice alt sport, dacă vrei să performezi și să fii printre cei mai buni este nevoie de motivație, să treci peste gândurile negative, peste descurajările altor persoane și  chiar peste îndoiala de sine. Pentru a înțelege mai bine lumea Taekwondo-ului și a obține un inside în viața unei campioane, am discutat cu Liana Ionela Musteață. 

Liana Ionela Musteață

Cariera de Taekwondo a lui Liana Ionela Musteață a început încă din 2012 la Cupa Iasi 2012 în echipa CS ILYO. Conform Federației Române de Taekwondo WTF, din 2012 până în 2019, Ionela a participat la 35 de competiții.

Printre cele mai recente competiții la care a participat se numără Gedoteam Open 2019 și Cupa Romaniei 2019, obținând locul 1 la ambele. În același an a fost desemnată cel mai bun sportiv din județul Bistrița-Năsăud. În ultimii doi ani, Ionela a trebuit să facă față restricțiilor sportivilor, s-a confruntat și cu faptul că s-au organizat mai puține competiții, dar a reușit să-și mențină forma excelentă și să obțină performanțe foarte bune. La ultima competiție la care a participat, Cupa României 2021, Ionela a obținut medalia de aur și a fost desemnată cea mai bună sportivă a concursului, la seniori.

Q&A

1. De cât timp practici Taekwondo? Cum ai început să practici acest sport?

,,Practic Taekwondo de aproape 12 ani și începutul meu în acest sport a fost la recomandarea unui medic, eu având niște mici probleme de sănătate la vremea respectivă”

2. Cum arată o săptămână din viața ta? A intervenit mult pandemia în planurile tale?

,,O săptămână obișnuită pentru mine este încărcată atât cu antrenamente, cât și cu ore pentru facultățile pe care le fac.

A intervenit destul de mult pandemia în planurile mele și mi le-a dat puțin peste cap, însă am reușit să-i fac față și am reglat toate lucrurile să fie în folosul meu”

3. Ai avut vreodată dificultăți în a-ți balansa viața personală, școala și Taekwondo?

,,Nu, nu am avut dificultăți. Am stiut mereu să-mi organizez timpul și să le împac pe toate astfel încât să nu afecteze una pe cealalta”

4. Crezi că Taekwondo este pentru toată lumea? Daca da, de ce? Dacă nu, de ce?

,,Da, consider că e pentru toată lumea care își dorește să fie mai disciplinată și să aibă un stil de viață mai sănătos”

5. Ai avut vreodată de-a face cu critică din partea altor persoane? Dacă da, cum ai trecut peste?

,,Da, au fost momente în care am avut de-a face cu critica din partea altor persoane, însă nu m-au afectat. Ele sunt persoanele care mă ambiționează să lucrez și să-mi dau silința și mai mult în ceea ce fac”


Comentarii

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *