Incendiu în Viile Tecii. Acoperișurile a două case au fost mistuite de flăcări

Un incendiu a izbucnit în această seară în localitatea Viile Tecii. La fața locului au sosit, pentru stingerea focului, echipajele de pompieri din Lechința și din Bistrița.

Incendiul se manifesta violent, ardere generalizată, cu flacara deschisa ce putea fi observata de la câțiva kilometri distanta.

Incendiul cuprinse acoperișurile a două case de locuit învecinate, pe suprafețe de cca. 50 mp, respectiv 80 mp. 

Din fericire, persoanele care locuiau în cele doua case (șase copii și doi adulți într-o locuință, respectiv trei copii și doi adulți în cealaltă casa) s-au autoevacuat în condiții de siguranță. În momentul de față, sunt la rude, în cele trei case din imediata apropiere, imobile care au fost salvate de intervenția pompierilor. Exista riscul extinderii incendiului și la aceste imobile.

Pompierii militari de la Punctul de Lucru Lechinta și Detașamentul de pompieri Bistrița, alături de SVSU Teaca au realizat mai multe dispozitive de intervenție pana la locul incendiului. Casele sunt în zonă greu accesibilă a autospecialelor de intervenție, iar alimentarea acestora a fost realizată din sat (aproximativ 3 km de locul intervenției). 

Flăcările au afectat în totalitate acoperișurile celor două imobile. Intervenția a durat mai bine de două ore. Incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de jar / o scânteie de la o soba neprotejata fata de materiale care se pot aprinde ușor (combustibile).


Comentarii

Fii primul care comentează!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *