Fostul preot Pomohaci, printre primii beneficiari ai legii promulgate de Klaus Iohannis care îi scapă pe evazioniști de închisoare

Solicitarea lui Cristian Pomohaci a fost făcută publică de avocatul acestuia, George Dura, care a declarat pentru G4Media că un prim verdict în această speţă urmează să fie pronunțat peste două săptămâni.

Avocatul a explicat că a introdus acțiunea la Tribunalul Mureș la scurt timp după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat pe 1 aprilie legea inițiată de PSD care îi scapă pe evazioniști de închisoare dacă achită integral prejudiciul.

El spune că fostul preot a achitat integral, încă de acum trei ani, prejudiciul de 28.000 euro calculat de procurori şi susţine că deși Cristian Pomohaci a fost condamnat definitiv anul trecut, legea promulgată de Klaus Iohannis, care-i scapă pe evazioniști de închisoare dacă plătesc prejudiciul, se aplică și clientului său.

Pomohaci a fost condamnat definitiv, în noiembrie 2020, de Curtea de Apel Mureş la un an de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală, după ce ani la rând nu a plătit impozit la sumele câştigate din închirierea numeroaselor proprietăţi.

Potrivit noii legi, promulgate de Klaus Iohannis, inculpații pentru evaziune fiscală de până la 100.000 de euro pot scăpa de închisoare, doar cu o amendă penală, dacă achită integral prejudiciul.
Avocatul George Dura a explicat și motivele pentru care fostul preot Pomohaci dorește să scape de pedeapsa cu închisoare, chiar dacă este cu suspendare, și preferă plata unei amenzi.
„Este o sancțiune mai ușoară. Între a fi condamnat la închisoare și a avea o amendă și din perspectiva asta este o împrejurare care aduce un plus față de persoana condamnată. O condamnare există, dar nu-i totuna să ai pedeapsă cu închisoarea„, a explicat avocatul, pentru G4Media.ro.


Comentarii

Fii primul care comentează!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *