Florin Moldovan: “Drumuri bune, făcute prost”. Ce se întâmplă cu DJ 172C – Ilva Mică – Leșu (FOTO)

“Nu mai este o noutate faptul că avem în județul nostru o serie de lucrări făcute cu bani mulți, majoritatea în preajma unor alegeri dar care la primele intemperii iși arată adevărata valoare, fiind nevoiți să alocăm noi sume pentru reabilitarea/reconstrucția lor. Acest aspect l-am sesizat de nenumărate ori în ședințele Consiliului Județean, în comisiile de specialitate sau în cadrul întâlnirilor pe care le-am avut de-a lungul timpului cu factorii decizionali ai județului. Cu toate acestea, din dorința neegalată a conducerii CJ de a face lucrurile repede și prost, ne trezim asăzi cu o serie de lucrări ce trebuie refăcute…”, spune consilierul județean PNL, Florin Moldovan.
 
Florin Moldovan vorbește despre DJ 172C (Ilva Mică – Leșu), “un drum de 1.5 km, care ne-a costat 2.827.837 euro și care are nevoie de intervenții urgente din cauza deformării drumului și apariției veșnicelor cratere în asfalt”.
 
Am sesizat încă de la începutul lunii august că există o mare problemă legată de faptul că degradarea DJ 172C îi pune în pericol pe cei care îl tranzitează și că există dificultăți majore în a-l străbate. Răspunsul, care a venit după aproape o lună (conform pozei atașate) ne indică ”preocuparea intensă” pe care o arată conducerea CJ pentru această problemă, indicându-se faptul că o lucrare de întreținere periodică urmează să înceapă în ziua următoare, mai precis în 07.09.2021. Din păcate, astăzi 27 septembrie, suntem în fix aceiași ipostază ca in luna august, atunci când am facut sesizarea. Nu s-a făcut NIMIC.  Iată că o banală lucrare de întreținere necesară asigurării unui regim de trafic decent este intinsă pe durata a mai multor luni fară vreo explicație… De fapt există una și anume: nu suntem în campanie electorală. Dacă eram…vă garantez că era deja peticită situația”, spune consilierul județean.
 
“Un alt aspect care trebuie menționat este faptul că în aceeași solicitare de reabilitare a DJ 172C, am cerut să mi se puna la dispoziție documentele care indică perioada de garanție oferită de constructor acestui tronson. Nici până în ziua de astăzi nu am primit răspuns, motiv pentru care am reiterat solicitarea inițială. În acest sens, fac un apel către conducerea CJ să renunțe la practicile teleormănene și să pună condiții reale în caietele de sarcini aferente modernizării drumurilor din județul Bistrița-Năsăud”, a transmis consilierul județean Florin Moldovan.
 


Comentarii

Fii primul care comentează!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *