Povestea Vinului în Pasajele Bistriței

Evenimentul ,,Povestea Vinului în Pasajele Bistriței”: Festivalul care dă viață orașului

,,Povestea Vinului pe Pasajele Bistriței” a început de vineri, 19 august și va ține până în 22 august. Scopul acestui eveniment este să pună în valoare orașul, meseriile vechi, pasajele și vinul bun din Podgoria Lechința. În a doua zi a evenimentului, au fost organizate ateliere, expoziții, proiecții de film și momente artistice cu diverși artiști. Iar ca un bun samaritean ce sunt, mi-am zis să particip la eveniment și să-mi formulez o opinie despre desfășurarea evenimentului.

Asemenea articolului despre Festivalul Mediteranean, nu o să fie o opinie simplă și pur pozitivă în genul: ,,S-a întâmplat asta, asta și asta. Și totul a fost perfect“. Mă îndepărtez o astfel de opinie oficială și plictisitoare și vreau să prezint evenimentul ,,Povestea Vinului pe Pasajele Bistriței” cu bune și rele.

,,Povestea Vinului în Pasajele Bistriței” – Părțile negative și pozitive

Partea negativă a acestui eveniment, din punctul meu de vedere a fost publicul. Cum am spus, în cadrul evenimentului au urcat pe scenă mai mulți artiști cu diverse stiluri. Primul artist a fost Mara Halunga, care a cântat muzică braziliană. Dintr-un motiv sau altul, absolut nimeni nu a început să danseze sau să se distreze, deși doamna cântă foarte bine și muzica era făcută exact pentru dans. Prietena mea turcoiacă, pe care am menționat-o și în articolul cu Festivalul Mediteranean mi-a spus: ,,Nu ai să vezi așa ceva în Turcia. Să fie muzică, mai ales muzică braziliană, să poți să dansezi și să nu danseze nimeni.”.  


Când am întrebat-o pe Mara Halunga despre concert și public a spus:

,,Publicul, nu știu, mă gândesc că fiind și vineri și pentru că am cântat acum la 6, poate că unii erau încă la serviciu, alții turiști nu au apucat să ajungă

O mai găsiți pe Mara Halunga astăzi de la ora 08:00 și vă recomand să participați la concertul dânsei. Următorii artiști care au urcat pe scenă sunt Vasile Bacea & Dani Năsăudean care au avut un public cât de cât mai treaz. Aceștia au cântat piese precum ,,Nu-mi pasă de nimic” sau ,,Perfect“. S-au străduit foarte tare să interacționeze cu oamenii, să îi facă să se simtă bine. Au glumit, au interpretat piese foarte cunoscute, au făcut până și dedicații. Partea pozitivă este că s-au mai adunat oameni, dar cu toate acestea, nu era o atmosferă relaxantă sau de petrecere. În stânga mea se vorbea despre facturi, în dreapta o mamă care și-a lăsat copilul la o mătușă, în spate un cuplu care dezbătea de ce gresia gri este mai bună decât cea albă. 

Povestea Vinului în Pasajele Bistriței

Povestea Vinului în Pasajele Bistriței Povestea Vinului în Pasajele Bistriței

A urmat trupa Iarba Fiarelor și artistul Vizi Imre, care au reușit să ridice publicul de pe căpițele de fân și să îi facă să danseze. Când l-am întrebat pe Alex Czirai despre festival și public, ne-a spus:

,,Mi se pare excelent festivalul, îi o atmosferă extraordinară, mai ales faptul că îi închis aici și îi foarte fain când lumea din jur cântă împreună și se aude în ecou. Publicul mi s-a părut extraordinar de fain, eu nu m-am așteptat. Suntem la noi acasă și de fiecare dată avem nevoie de treaba asta, tot timpul avem nevoie de oameni și publicul nostru care este Bistrița. 

Le mulțumim foarte mult organizatorilor.

Povestea Vinului în Pasajele Bistriței Povestea Vinului în Pasajele Bistriței

,,Povestea Vinului în Pasajele Bistriței” – Tururi, muzeul feroviar, ateliere meșteșugărești

Pe lângă concerte au mai fost organizate tururi ghidate prin pasaje din oră în oră, muzeul feroviar în turunul dogarilor și ateliere meșteșugărești, a căror desfășurare a fost impecabilă. Inclusiv locația unde s-a ținut evenimentul, în jurul Turnului Dogarilor, a fost bine aleasă.

Un alt aspect pozitiv au fost activitățile pentru copii. Părinți au putut să se bucure de un pahar de vin în liniște, în timp ce copii învățau cum să tragă cu arcul.

Concluzii

Spre deosebire de Festivalul Mediteranean pot să spun că a doua zi a evenimentului ,,Povestea Vinului în Pasajele Bistriței” a avut o desfășurare bună.

Povestea Vinului în Pasajele Bistriței Povestea Vinului în Pasajele Bistriței Povestea Vinului în Pasajele Bistriței


Comentarii

Fii primul care comentează!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *