Drumul județean care leagă Cociu de Mocod și Zagra a fost reabilitat (FOTO)

Astăzi, a avut loc recepția lucrării de reabilitare a DJ 172, drumul care leagă Cociu de Mocod și Zagra. La recepție au participat președintele Consiliului Județean – Emil Radu Moldovan, directorul general ADR Nord-Vest – Marcel Boloș, primarii Nicolae Moldovan (Beclean), Nicolae Bușcoi – Zagra, Ioan Bob – Șintereag, dar și patronul firmei Frasinul, Traian Larionesi, firma care a executat lucrarea. Protopopul din Năsăud, Ioan Dâmbu, a rostit o rugăciune de sfințire a lucrării.
 
“Deschidem un nou tronson de drum bun, cel care leagă Cociu, de Mocod și de Zagra (DJ172). Sunt ~24 de km care schimbă radical “fața” localităților pe unde trece, este un exemplu de bună practică prin calitatea lucrărilor, dar și prin faptul că pe 1,8 km s-a turnat un strat de uzură din mixtură asfaltică inovativă. O premieră în România, având o durată de viață cu 50% mai mare, în comparație cu unul convențional, costuri de întreținere cu 30% mai mici, rezistență la trafic greu, caracteristici îmbunătățite atât la temperaturi scăzute cât și la temperaturi ridicate, distanța de frânare mai scurtă cu 5-10%. Mulțumim, domnului #Marcel_Ioan_Boloș, Directorul General ADR Nord-Vest, pentru sprijinul oferit echipei de la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, în atragerea de fonduri europene, inclusiv acest tronson de drum. Continuăm să facem lucruri bune, proiecte utile, inovative, care să dezvolte comunitățile și să demonstreze că orice este posibil și la noi acasă, dacă există implicare, muncă și drag de oameni”, a transmis președintele Consiliului Județean – Emil Radu Moldovan.
 
Despre Cociu-Mocod- Zagra (DJ172)
 
 S-a realizat prin atragerea de fonduri europene, are o garanție de 72 de luni, iar lucrările au vizat și amenajare drumuri laterale existente (2.1 km), amenajare drumuri laterale noi (4.3 km), 25 de podețe laterale, 29 podețe tubulare transversale, 1 podeț prefabricat, lucrări de consolidare, zid de sprijin din beton, șanțuri, rigole, semnalizare rutieră (parapet de siguranță pe 3 km, indicatoare rutiere, borne, stâlpișori de ghidare, marcaje).
 
 
 

 

Posted by InfoBistrița.ro on Wednesday, November 24, 2021


Comentarii

Fii primul care comentează!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *