Drumul Județean 172 H, dintre Nușeni și Corvinești a fost inaugurat (VIDEO)

Președintele CJ BN, Radu Moldovan, vicepreședintele Ciprian Kecskes-Simionca  dar și primarii Ioan Mureșan din Nușeni și Vasile Encean, din Matei, au fost prezenți astăzi la inaugurarea oficială a DJ 172 H , drum ce face legătura dintre Matei-Corvinești și Nușeni, drum modernizat pe o porțiune de 5 km.

Valoarea contractului a fost puțin peste 8.000.000 de lei , durata de execuţie fiind de 16 luni, din care două luni proiectarea, două luni pentru obţinerea avizelor şi 12 luni pentru execuţie.

Garanţia lucrărilor este de 7 ani. Practic, au fost realizate casete de lărgire, unde partea carosabilă este mai mică de 7 m, rigole carosabile, înlocuirea a 15 podeţe, marcarea drumurilor şi montarea indicatoarelor de circulaţie.

Detalii proiect: Programul Operațional Regional 2014-2020 în cadrul proiectului „Conectarea la rețeaua TEN-T a comunităților rurale din centrul județului Bistrița -Năsăud, văile Șieului, Budacului și Meleşului.

EXECUTANT: SC ANTREPRIZA DE REPARAȚII ȘI LUCRĂRI ARL CLUJ SA și Societatea ROAD DESIGN ASP S.R.L. – subcontractant care a executat serviciile de proiectare. 

Durata contractului: 16 luni (durată servicii proiectare: 2 luni, etapa administrativă: 2 luni, durată execuţie lucrări: 12 luni)

Garanție lucrări: 7 ani

Valoare contract: 8.370.045 lei- (1.693.244 euro)

 

LUCRĂRI:

Modernizarea părții carosabile: 4 cm strat de uzură din beton asfaltic, 6 cm strat de legătură din beton asfaltic deschis, 20 cm strat de piatră spartă, 30-40 cm strat existent de balast cu adaos de 10 cm de balast nisipos.

Casete de lărgire, unde partea carosabilă este mai mică de 6 m, rigole carosabile și de acostament. 

Pentru asigurarea scurgerii apelor din zona drumului s-au proiectat șanțuri, podețe transversale, un podeț casetat  și podețe laterale.

Semnalizare rutieră: parapeți metalici și indicatoarele de circulație definitive, marcaj longitudinal axial și cel pentru delimitarea acostamentelor.

 

 

 

Recepție DJ 172 H Nușeni- Corvinești

Posted by InfoBistrița.ro on Monday, September 13, 2021


Comentarii

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *