Dr. Raluca Lupu despre vaccinarea în mediul rural: ,,Cu asta ne-am luptat cel mai mult. Cu mass-media, cu informațiile greșite pe care oamenii le-au primit”

 Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud a recompensat cinci medicii din mediul rural în funcție de numărul de persoane pe care le-au vaccinat. 

  1. Dr.Campan Marcel – Tureac – 530 doze
  2. Dr.Ciuzan Rares – Josenii Bargaului – 425 doze
  3. Dr.Grigore Stefan – Lunca Ilvei – 335 doze
  4. Dr.Vila Pavel – Telciu – 335 doze
  5. Dr. Raluca Laurenția Lupu – 22% din populaţie

„Suntem într-un moment în care evaluăm toate resursele pe care le avem pentru acest proces de vaccinare şi pentru resuscitarea procesului. Sunt sigur că după ce trece acalmia asta, de vară, procesul de vaccinare va intra într-un alt ritm, ascendent, aşa cum l-am avut. Trebuie să evaluăm unde suntem şi ce putem face ca să îmbunătăţim acest proces de vaccinare. Pe evaluarea pe care o avem astăzi, cele mai importante resurse sunt medicii de familie pentru că influenţează mentalităţi legate de vaccin şi transmit credibil informaţii legate de domeniul medical”, a declarat prefectul Stelian Dolha.

Dr. Raluca Laurenția Lupu, din Braniștea, care a reușit să vaccineze 22% din populație a vorbit despre obstacolele pe care le-a avut în încercarea de a convinge populația să se vaccineze.

„A fost în primul rând, media. Cu asta ne-am luptat cel mai mult. Cu mass-media, cu informațiile greșite pe care oamenii le-au primit, cu preconcepții. Dar, într-adevăr, medicul de familie poate schimba. Ce pot să vă spun și ce avem nevoie în continuare este suportul autorităților și prin autorități mă refer atât la cei din primărie, cât și la suportul religios din partea preoților, din partea a tot ceea ce înseamnă comunitate. Alături de noi trebuie să fie și ceilalți. Marea majoritate a oamenilor care și-au dorit vaccinarea, au făcut-o. Noi am fost la dispoziția lor și suntem în continuare. Dar avem nevoie de ajutor din partea dumneavostră și din partea celor care reprezintă modele pentru societate, pentru comunitate. Cred că la asta trebuie să ne rezumăm. La ce putem face. Pentru că urmează un nou val, clar urmează“, a spus Dr. Raluca Lupu.


Comentarii

Fii primul care comentează!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *