Două borne Via Transilvanica, semnate de artistul plastic Marcel Lupșe (FOTO)

“Este greu să ne imaginăm cum ar arăta Via Transilvanica fără borne. Este drumul pe care nu ai voie să te pierzi niciodată, nu? În același timp, creativitatea este antrenată la fiecare kilometru de parcă ar fi și ea un mușchi, la fel de mult cum sunt mușchi și părțile acelea din picioarele drumețului, care dor, dar îl duc mai departe.
 
La începutul procesului de pregătire pentru amenajarea unui nou tronson, se întâmplă tabere de sculptură, unde artiști sculptori din România (și nu numai) se adună în campusul Tășuleasa și transformă bornele kilometrice în opere de artă. Este un fel unic de a face artă. Și cu siguranță un fel inedit de a expune artă: 1400 de kilometri, de la Putna la Drobeta Turnu-Severin”, a transmis Via Transilvanica, pe pagina de Facebook.
 
“De aceea ne dorim participarea cât mai multor artiști, nu doar sculptori, pentru a face ca mesajul acestor borne să fie unul complex. Ne-am bucurat să îl avem în mijlocul nostru pe artistul pictor Marcel Lupșe. Acesta a lăsat pe două din bornele VT, schițe ale unor lucrări de-ale sale. Împreună cu sculptorul Iuliana Gradinaru, o veterană a acestui proiect, au discutat despre volume și nuanțe de gri, urmând ca Iuliana să transforme lucrările domnului Lupșe în viitoare borne pe viatransilvanica”, a transmis Via Transilvanica.  
 
 
Marcel Lupșe este un artist de renume, având peste 30 de ani de activitate, timp în care organizează 38 de expoziții personale, lucrările sale figurând în muzee și colecții particulare din România, Austria, Belgia, Bulgaria, Canada, Danemarca, Elveția, Franța, Germania, Italia, Israel, Japonia, Luxemburg, R. Moldova, Olanda, Polonia, S.U.A, Suedia, Turcia, Ungaria.
 
 

Comentarii

Fii primul care comentează!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *