Dosare penale pentru şoferi prinşi fără permis sau băuți la volan

În seara de 25 septembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Bistrița au oprit pentru control un autoturism care se deplasa haotic pe o stradă din municipiu. Conducătorul auto, un bărbat de 50 de ani, din Bistrița a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei.

În acest caz, polițiștii Biroului Rutier au întocmit dosar penal și continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

***
În dimineața de 25 septembrie, în jurul orei 01.20, polițiștii Biroului Rutier Bistrița au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia a fost identificat un bistrițean de 25 de ani, aflat sub influența alcoolului.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
***
În după-masa de 24 septembrie a.c., în urma acțiunilor preventive și de monitorizare a traficului rutier desfășurate de polițiștii din Beclean, a fost depistat în trafic un tânăr de 22 de ani, din Dej care se afla la volanul unui autoturism, deși nu deține permis de conducere pentru nicio categorie.

Tânărul a fost oprit pe DN 17, în localitatea Cristeștii Ciceului și a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis, iar cercetările sunt continuate de polițiștii rutieri din Beclean.


Comentarii

Fii primul care comentează!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *