Dosar penal pentru un patronul unei firme de construcții din Beclean. Este cercetat pentru evaziune fiscală

La data de 13 ianuarie a.c., în urma controalelor efectuate, polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunea de evaziune fiscală, în cadrul căruia efectuează cercetări.

Astfel, din investigațiile efectuate a reieșit faptul că, un bărbat de 48 de ani, din Beclean, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din domeniul construcțiilor,  împreună cu alți lucrători cărora nu le-ar fi întocmit documente legale de angajare, ar fi desfășurat activități pe care nu le-ar fi evidențiat în contabilitate, pentru a nu plăti impozitele și taxele aferente.

Totodată, în cursul anului 2021, ar fi prestat activități de forare a unor fântâni, pe care nu le-ar fi evidențiat în actele contabile, deși ar fi încasat sume mari de bani, de la clienții societății. Prejudiciul cauzat urmează a fi stabilit.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, prevăzută de Legea 241/2005.


Comentarii

Fii primul care comentează!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *