Doru Crișan: “Am primit amendă la comanda domnului prefect. Activistul de mediu a cerut bani” (VIDEO)

Primarul comunei Prundu Bârgăului, a vorbit, în cadrul emisiunii INFO POLITIC, despre amenda pe care a primit-o de la Garda de Mediu, după ce au fost aruncate deșeuri pe un teren din comună. Terenul aparține Armatei.

“Am contestat amenda, pentru că amenda nu trebuia să o plătesc eu. Gunoiul respectiv era aruncat în curtea unei instituții. Mi-am asumat-o eu, chiar dacă a fost în curtea unei instituții, pentru că așa e normal, sunt primarul unei comune și noi le suportăm pe toate. Este normal că se întâmplă lucrurile acestea și se încearcă să se facă ordine în județ. Încercăm și noi să facem ordine în județ, așa cum putem și cât putem. Aici a fost o situație aparte, li s-a făcut curat în casă unor oameni necăjiți, li s-a adus haine noi celor din familie, cele vechi nu le-au mai spălat, le-au luat și le-au aruncat undeva în spate și s-au adunat câteva camioane de haine. Cei de la Supercom au luat o parte din ele după ce i-am sunat, au spus că o să mai vină, n-au mai venit și cetățenii au luat hainele și le-au aruncat în zona respectivă. În momentul în care am aflat, am luat măsuri, le-am scos cu un excavator de pe râpă, am curățat zona, mi-au trimis cei de la Supercom containerul mare, le-am încărcat în el, zona respectivă am nivelat-o, pentru că este în poligonul de tragere”, a explicat primarul Doru Crișan.

Doru Crișan spune că amenda s-a dat la comanda prefectului județului, Stelian Dolha. “Știți ce este frustrant? Că se dau amenzi cu dedicație și aici este marea noastră problemă. Nu vreau să mă bat cu pumnul în piept, dar dacă la Prundu Bârgăului s-a dat amendă, atunci la comunele… știți bine despre care e vorba… ce ar trebui să le facă? Sau în municipiul Bistrița ce ar trebui să facă? Îmi spunea o doamnă care a  venit în control că ar trebui să închidem Bistrița, dacă ne-am lua după reguli”, a spus Crișan.

Mai mult, Doru Crișan aduce acuzații grave la adresa unui activist de mediu, car ar fi făcut sesizarea. “Garda de Mediu a venit a doua zi, a constatat că totul este OK și, la comanda domnului prefect, ni s-a dat amenda 15.000 de lei. E amenda de la 5000 la 15.000 și am plătit jumătate din minim, adică 2500. Am contestat-o, pentru că nu eu trebuia să primesc amenda, eu trebuia să dau amenda mai departe. Nu aveam cum să dau amendă, pentru că este o instituție a statului (n.r. – Unitatea Militară) și nu se face așa ceva. Am mers, am adunat, am curățat locul.

Lucrurile respective s-au făcut cu dedicație și asta este rușinos. Pe alte văi, e rușinos dar, la noi, din punctul acesta de vedere, al deșeurilor aruncate, e OK. Mai grav e că cel care a făcut sesizarea e omul Instituției Prefectului. Dacă vă uitați pe pagina Prefecturii, îl vedeți peste tot cu domnul prefect și îl felicită pe domnul prefect. Știți ce e mai grav? Că omul respectiv mi-a sugerat că el nu lucrează pe gratis iar domnului viceprimar i-a cerut bani ca să nu facă sesizarea. Mai grav e că omul respectiv se folosește de niște copilași, de niște oameni care îl cred de bună credință. Nu este nici asociație, e un nimeni, e un tip care și-a făcut un grup și adună copilașii, ei strâng gunoaie și el își face bani. Mie mi-a sugerat și domnului viceprimar i-a cerut bani ca să nu facă reclamație. Dacă nu i-am dat bani, a făcut reclamație. Ei au fost acolo duminică seara, iar sesizarea a fost făcută miercuri”, a spus Doru Crișan.

“Prundu Bârgăului a fost dat întotdeauna exemplu de curățenie, noi avem o echipă de oameni care fac curățenie în fiecare zi. Râul Bistrița se uzinează și crește debitul iar după 4-5 ore nivelul scade și tot ce vine pe râul Bistrița rămâne agățat pe crengile copacilor. Ce-ar însemna ca la Prundu Bârgăului să nu se facă curățenie 2-3 zile? Ar fi dezastru. Încă se aruncă gunoaie la marginea râului și noi facem curat”, a mai declarat primarul comunei Prundu Bârgăului.

 

 

 

Primarul comunei Prundu Bârgăului, Doru Crișan, invitat în studio

INFO POLITIC – Despre administrație și politică, cu primarul comunei Prundu Bârgăului, Doru Crișan

Posted by InfoBistrița.ro on Thursday, May 27, 2021


Comentarii

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *