Doina Sigmirean vs Wilhelm Szekely pentru postul de președinte-director general al CJAS Bistrița-Năsăud

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a scos la concurs posturile de directori generali ai caselor județene de asigurări de sănătate din toate județele din țară. . Printre ele se numără și CJAS Bistrița-Năsăud, instituție care este condusă interimar, de anul trecut, de Doina Sigmirean Pop. Sigmirean i-a luat locul Cameliei Ilișuan și care, după o perioadă nu foarte lungă petrecută pe un post de execuție și-a depus dosarul de pensionare, fiind în prezent tânără pensionară.

În cadrul primei etape de organizare a acestui concurs dorit de ministrul USR-Plus al Sănătății, Vlad Voiculescu, demis pentru incapacitate managerială, au fost depuse dosarele celor care își doreau să ajungă șefi aici, depunere de dosare urmată de o analiză a acestor dosare și o clasificare a celor care au intrat în etapa a doua . Concret, din cele 4 dosare, trei au fost admise, cel respins fiind al fostului deputat USR, Cristina Iurișniți.

În acest context, joi, la proba scrisă s-au înfruntat actualul președinte-director general, Doina Sigmirean Pop, numită de PNL pe funcția de interimar în timpul Guvernului Orban și Wilhelm Szekely, care a mai fost director al CJAS BN, după un concurs câștigat în 2010. Szekely este în instituție de mai bine de 15 ani și este membru al UDMR BN. De asemenea, la concurs mai participă se pare că și Floarea Lup, cu multă experiență și vechime în CJAS BN.

Ultima probă a concursului constă în interviul pe care concurenții îl vor da în fața comisiei de examinare și care va avea loc tot în această lună.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Adrian Gheorghea a anunațat într-o conferinţă de presă, acţiunile prioritare ale CNAS în perioada 2021-2022, necesare pentru  construcţia unui sistem de sănătate performant şi rezilient.
 

El s-a referit la proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor de director general al caselor de asigurări de sănătate judeţene şi CAS AOPSNAJ, care avea loc în 6 mai.

 
„Am schimbat total filozofia de recrutare a managerilor de CAS. Este un concurs organizat în mod transparent, obiectiv, fără discriminare pe criterii politice sau de orice altă natură, un concurs în care vor promova acei candidaţi cu cele mai bune abilităţi de planificare, organizare, coordonare şi control. După finalizarea concursului din data de 6 mai vom organiza un nou concurs pentru posturile de director general care nu s-au ocupat în urma rezultatelor obţinute de candidaţi sau pentru care nu au existat candidaţi înscrişi în prima etapă”, a afirmat Adrian Gheorghe.
 
Alin Cordoș – propolitica.ro

Comentarii

Fii primul care comentează!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *