Gusti

Doar “împreună” a reușit! Cazul Ogâgău e dovada că nu poți fenta legile la infinit

Traian Ogâgău e aproape “out” din funcția de primar al orașului Sângeorz-Băi, după ce nu mai are dreptul de a ocupa o funcție publică timp de trei ani. Se pare că nici nu va mai face recurs, sperând probabil că perioada va expira până în 2024, când va putea candida iar. Pentru cine nu știe, lucrurile sunt clare: Ogâgău a fost condamnat pentru faptul că i-a acordat tatălui său, din pix, pe semnătura sa, un teren al Primăriei și pentru că a refuzat etilotestul în timp ce se afla la volan. Putem spune că, împreună, mai multe fapte penale proprii, au reușit să-l înfrângă.

După condamnarea care i-a distrus cariera politică, Traian Ogâgău a început o nouă serie de lamentări publice, dând vina pe adversarii politici pentru faptele sale. “Faptul că cineva îți stă în coaste și îți caută nod în papură, eu vă garantez că orice primar, dacă cineva stă de capul lui, este pasibil să facă infracțiuni de care cineva să se poată lega și să ajungă să îl dea afară din scaun și sunt situații multe în țară… atenție!”, este declarația halucinantă a lui Traian Ogâgău, omul care a fost ales primar într-un oraș din România, de două ori. Într-adevăr, e nasol să fii primar și să ai adversari politici, că nu poți fugi de polițiști când îți pun fiola sau nu poți să-i dai tatălui beneficii fără să te tragă cineva la răspundere. Sunt convins că și susținătorii lui sunt de acord cu teoria primarului care e forțat să facă ilegalități sau că nu e așa de grav să bei un păhărel, două și să te urci la volan, la fel cum mulți cred că bătaia e ruptă din rai.

Poți să aduci oricâte milioane de euro, din proiecte, dacă nu respecți legea, nu ai ce căuta în funcția de primar. Teoria dezvoltării pe hârtie a orașului, lansată de Traian Ogâgău, nu-l scuză pentru ilegalitățile făcute. E ca și cum toți românii ar trebui să aibă imunitate la infracțiuni pentru simplul fapt că merg la serviciu. Pentru faptele sale nu e de vină PSD-ul, PNL-ul, USR-ul și nici viceprimarul sau alt adversar politic. El e singurul vinovat pentru ce a făcut, dovadă fiind sentințele justiției.

Aproape tot ce a făcut Ogâgău în ultimii ani n-a fost decât să arate dispreț față de lege, față de bun simț, față de normalitate. Derapajele sale sunt de neconceput într-un stat normal, în Uniunea Europeană și un om care face așa ceva ar trebui ejectat natural, la vot, din viața publică. Dar, deși pe oameni îi mai poți păcăli să te voteze, se pare că legea, oricâte lacune ar avea, nu o poți fenta la infinit. 

Ogâgău iese, deocamdată, din scena politică. Spune că se va odihni și că se va ocupa de afaceri. Sperăm ca, măcar de acum încolo, să nu-și mai rezolve afacerile cu oameni din Primărie, plătiți din bani publici. Se încheie o nouă etapă de tristă amintire pentru administrația din Sângeorz-Băi, un oraș parcă blestemat să nu aibă un primar decent și gospodar. 

 


Comentarii

2 comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *