Diana Morar și Bogdan Ivan, proiect comun pentru 5 primării din Bistrița-Năsăud. 9,3 milioane de lei pentru cadastru

9.2 milioane de lei pentru Municipiul Bistrița și comunele Ilva Mică, Măgura Ilvei, Ilva Mare și Lunca Ilvei (decont lucrări de cadastru acoperite din bugetul local)
 
Deblocarea programului de cadastru general pentru localitățile din zona de munte, prin triplarea sumei decontate (beneficiari: circa jumătate din județul Bistrița-Năsăud și comunele din zona de munte a României). Aceste lucruri au fost posibile în urma adoptării a două amendamente la Legea 7/1996, la care am lucrat împreună cu colega mea deputat, Diana Morar. Da, suntem din partide diferite. Dar atunci când trebuie să facem lucruri bune pentru oamenii din #BistrițaNăsăud, care ne-au trimis aici, ne punem la aceeași masă și facem treabă! Asta înseamnă normalitate!”, a anunțat deputatul PSD, Bogdan Ivan.
 
“Amendament special pentru cele cinci UAT-uri ale județului Bistrita-Năsăud care și-au realizat din fonduri proprii cadastrarea, iar acum recuperează suma de 9,3 milioane lei la bugetele lor locale:
 
Pot face obiectul decontării și sectoarele cadastrale recepționate de către oficiile teritoriale anterior intrării în vigoare a Legii nr. 150/2015 pentru modificarea și completarea Legii cadastrului și a publicității imobiliare, în cadrul contractelor de înregistrare sistematică încheiate de unitățile administrativ-teritoriale în baza protocoalelor de colaborare încheiate cu Agenția Națională.

 
Depășirea blocajului în realizarea lucrărilor de cadastrare ale UAT-urilor generat de lipsa de atractivitate a ofertei de preț pentru acest tip de servicii care sunt mult mai dificil de realizat în zonele de relief montan, prin creșterea coeficientului, precum și majorarea prețului per coeficient:
 
Agenţia Naţională finanţează lucrările de înregistrare sistematică iniţiate de unităţile administrativ-teritoriale într-un cuantum de maximum 84 lei + TVA/carte funciară, carese majorează pentru terenurile situate în extravilan cu coeficienţii aferenţi categoriilor de dificultate ale terenurilor în funcţie de relief prevăzuţi în anexele la Normele de timp pentru operaţiile necesare realizării lucrărilor de specialitate în cadrul Centrului Naţional de Cartografie, aprobate prin ordin al directorului general al Agenţiei Naţionale. Cuantumul de maximum 84 lei + TVA/carte funciară se majorează pentru terenurile situate în intravilanul comunelor cu un coeficient de 2,6, pentru terenurile situate în intravilanul orașelor, municipiilor și reședințelor de județ se majorează cu un coeficient de 3,1, iar pentru terenurile situate în intravilanul localităților din județul Ilfov și București se majorează cu un coeficient de 3,5. Pentru imobilele situate în zonele de aplicare a Decretului-lege nr. 115/1938 pentru unificarea dispoziţiilor privitoare la cărţile funciare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 95 din 27 aprilie 1938, sumele rezultate ca urmare a majorării cuantumului maximum 84 lei + TVA/carte funciară cu coeficienții aferenţi categoriilor de dificultate ale terenurilor în funcţie de relief în cazul imobilelor situate în extravilan sau cu coeficienții aferenți în cazul imobilelor situate în intravilan se majorează cu un coeficient de 1,4.
 
“Ultimele două amendamente au fost depuse alături de colegul meu deputat de Bistrița-Năsăud, Bogdan Ivan Gruia. În urma aprobării acestor amendamente, cinci unități administrativ-teritoriale din județul Bistrița-Năsăud (municipiul Bistrița și comunele Lunca Ilvei, Ilva Mică, Ilva Mare și Măgura Ilvei) își vor recupera sumele investite de la bugetele locale pentru lucrările de cadastru și carte funciară, în total peste 9,3 milioane lei”, a anunțat deputatul PNL, Diana Morar.

Comentarii

Fii primul care comentează!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *