Cum se fac listele de consilieri municipali la PSD

Pentru că doar mâine prezintă PSD candidații pentru Consiliul Local, am luat lista de la Biroul Electoral Municipal. Înțeleg că s-au camuflat într-o alianță, dar nu era nevoie să-i pună pe cei mai discreți din partid pe locuri eligibile. Ridicătorii de mâini din mandatul care tocmai se încheie par chiar buni pe lângă cei care urmează, căci se prefigurează un consiliu local alcătuit din oameni cu profilul “da, să trăiți, șefu`, am dat like, share și coment la postare”.

La ce nume sunt pe listă, în primii 10, zici că s-a strigat unul între blocuri: “Consilieri, consilieri! Se dau consilieri la PSD!” și i-a luat pe cei care au ieșit primii afară să vadă ce se-ntâmplă. Exceptând vreo trei-patru nume de oameni care pot spune că au carieră, realizări și vizibilitate, echipa de consilieri a alianței de stânga pentru Bistrița e comparabilă cu rezervele de la Dinamo, anonimii politicii, care se bat pentru titlu cu valoare de retrogradare.

M-am frecat la ochi, crezând că nu văd bine! Augusta Săsărman, fiica consilierului județean PNL, Monica Săsărman, e pe lista PSD la CL! Pe locul șase! Și eu, ca fraierul, după 15 ani de presă, mai credeam în reformarea clasei politice. Au reușit să aducă combinațiile la nivel de artă, transformând sintagma “oameni noi în politică”, în “oameni noi – odraslele celor vechi, trecute la alt partid”. Practic, nici n-ai cu ce să-i ataci, nu poți să-i numești traseiști, că nu au trecut ei, și-au pus copiii să treacă la PSD pentru funcție, atât de fină e mutarea. Ne cerem scuze, doamna Săsărman, noi, cei care am crezut că v-ați dus la cheful PSD pentru a schimba tabăra, acum aflând că planul era mult mai elaborat, dincolo de puterea noastră de înțelegere. Și, tot dincolo de puterea noastră de înțelegere e ce exemplu îi poți da unui copil pe care îl faci consilier municipal, deși are experiență administrativă, politică sau managerială care tinde spre zero.

Ca să înțelegeți mai bine situația, Augusta Săsărman are loc mai bun decât Andrei Kozuk, un antreprenor de succes din Bistrița, care a mai fost consilier județean și decât Horațiu Gherman, un alt antreprenor de succes din oraș, care probabil s-a calificat în primii zece și datorită celor 5-6 postări politice pe care le-a scris pe Facebook, împotriva unor candidați la Primăria Bistrița.

De Daria Stoleru ați auzit? E pe 10, pe lista consilierilor municipali ai alianței. Probabil n-au mai avut pe cine, că, în ultimii patru ani, a fost liniște totală în spațiul public, din partea PSD Bistrița, fiind, evident, ocupați, după cum se vede, cu proiectele pentru Bistrița.

Nu știu ce-i învață pe la școlile de vară sau în partid, dar să vrei și chiar să ai șansa să ajungi consilier municipal, cu notorietate care tinde spre minus infinit, având atâtea instrumente de comunicare la îndemână, e rușinos.

După eșecul lamentabil cu ridicătorii de mână din actualul mandat, era de așteptat ca PSD să vină cu oameni importanți ai orașului pentru funcțiile de consilieri, cu oameni care să fie măcar cunoscuți de șefele de asociație de proprietari. E, totuși, greu de înțeles, de ce s-au scremut până în ultima zi cu lista asta de consilieri, de zici că au lucrat la o mare descoperire științifică și le-a ieșit aceeași marcă înregistrată de partid.


Comentarii

5 comentarii
 1. PC 17 august 2020 16:31

  Sa o vorbim pe aia sincera. Sunt un votant USR-PLUS in ultimii ani. Am 26 de ani.
  Dar cand vine vorba de orasul meu, votul se schimba radical.
  Consiliul judetean, se vede ca e condus cu brio de E.R Moldovan. Deci aici vine votul pt Alianta lui peste.
  Orasul? M-am saturat de 12 ani sa nu vad nimic evoluand. Doar peticeli, chestii mici, neinsemnate. E de ajuns sa intri 5 minute cu masina prin Bistrita sa iti dai seama ca orasul are o infrstructura rutiera deplorabila. In afara de Turda, nu stiu alt oras cu infrastructura mai la pamant( si la propriu, si la figurat).

  Asa ca, gata. Au avut 12 ani la dispozitie, nimic insemnat facut in anii astia. E randul altora. Si-atunci votul meu va merge la Ioan Turc, sau Simionca. Desi cred ca primul are sansele cele mai realiste. Tinand cont ca administratiile PNL stau foarte bine in sondajele nationale si locale, vrem sa fim si noi putin galbeni.

  Un cetatean, si parerea lui. Mi-ar placea sa vad orasul ca un santier in urmatorii ani. Sa nu stam in urma. Macar ca Alba Iulia sa ne dezvoltam.

  • PC 17 august 2020 16:34

   PS. Apreciez toate materialele si liveurile pe care le faceti.

 2. Vio 17 august 2020 19:27

  Daca ar function asa lucrurile ar fi bine dar sa nu uitam ca Turc a fost director la Registrul Comertului, o deconcentrata condusa de PSD si care a facut jocul rosiilor pe bani frumosi, mai exact, 10.000 lei pe luna.
  Cu asa oameni nu putem merge inainte.
  Mai bine il votez pe Niculae care a pornit proiecte serioase pentru oras, lucruri care conteaza

 3. Marian 18 august 2020 10:41

  Te întreb, dragă autorule: cum poți să dobândești experiență politică, managerială sau administrativă, fără a profesa în domeniu? Cum poți să cataloghezi o persoană înainte de a vedea de ce este capabilă? Suntem doar la începutul filmului; așteaptă desfășurarea lui ca să-ți poți da o părere fundamentată.
  Mulțumesc!

 4. Adela 5 septembrie 2020 11:39

  De acord cu ultima opinie. Daria Stoleru predă la un liceu de prestigiu, e adorată în toate clasele de liceeni la care predă şi e o persoană cu ținută morală ireproşabilă. Acestea sunt un bun început pentru cineva de care nu s-a auzit (‘nu s-a auzit’ nu pare a fi un mare neajuns, deoarece a se auzi în presă de cineva precum ați enunțat unele nume anterior, nu pare a fi un mare avantaj).
  Mulțumesc

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *