Compania românească Elrond a cumpărat Twistpay, deținătorii primei licențe de e-money din România

“Unicornul” de la Sibiu despre care scriam când a depășit 4 miliarde capitalizare a achiziționat Capital Financial Services, companie licențiată de Banca Națională a României pentru a opera drept instituție emitentă de monedă electronică în Spațiul Economic European și deținătoarea brandului Twistpay.

Operând sub marca Twispay, Capital Financial Services S.A. este membru principal al Visa si Mastercard și oferă servicii de procesare a plăților pentru mai mult de 300 de comercianți, inclusiv companii precum Blue Air, cea mai mare companie aeriană din România.

Achiziția include transferul integral al acțiunilor Capital Financial Services S.A., ceea ce ar putea permite Elrond Network să faciliteze un acces mai larg la serviciile financiare, în deplină conformitate cu reglementările în vigoare. Astfel, compania ar putea oferi clienților săi, de exemplu, conturi cu IBAN-uri, carduri de debit asociate și plăți în monede electronice.

“Scopul Elrond este de a crea infrastructură pentru un sistem financiar transparent, cu lățime de bandă mare și latență redusă, și de a oferi oricui, oriunde, acces ușor la acesta. Pentru a realiza acest lucru, lucrăm în mod proactiv cu autoritățile de reglementare pentru a funcționa într-o manieră pe deplin conformă în perimetrul definit de legislația europeană. Utilizatorii, comercianții, companiile și instituțiile monetare ar putea beneficia în mod semnificativ dacă fluxurile banilor s-ar produce cu timpi de decontare aproape instantanee, la costuri de 100 de ori mai mici decât cele pe care le plătim acum, cu transparență totală și cu o fiabilitate mai mare”, a declarat Beniamin Mincu, CEO al Elrond Network.

Florin Mărginean


Comentarii

Fii primul care comentează!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *