Cod portocaliu și cod galben de ninsori, ploi și vânt puternic în Bistrița-Năsăud

ANM a emis un COD GALBEN de intensificări ale vântului și cantități de precipitații, ninsori viscolite, mai ales la altitudini de peste 1.700 m, valabil în perioada marți 4 februarie, ora 13.00 – miercuri 5 februarie, ora 8.00, pentru mai multe județe, printre care și Bistrița-Năsăud.

În cursul zilei de marți, 4 februarie, va ploua pe arii extinse în vestul, nord-vestul și centrul țării, iar la munte vor fi precipitații mixte. În noaptea de marți spre miercuri (4/5 februarie), în regiunile intracarpatice ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar la munte și în nordul Moldovei vor predomina ninsorile. Cantitățile de precipitații vor depăși 20…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

Vântul va avea intensificări în regiunile vestice și centrale, cu viteze în general de 55…65 km/h, dar mai ales în zonele montane, îndeosebi la altitudini mari, unde vor fi rafale de peste 90…100 km/h și va fi viscol.

De asemenea, ANM a emis un COD PORTOCALIU de cantități însemnate de precipitații, valabil marți 4 februarie, între orele 15.00 – 23.00

În zona de munte vor fi precipitații abundente și se vor acumula local 40…50 l/mp.


Comentarii

Fii primul care comentează!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *