Centrul comunitar “Lumea invizibilă” s-a deschis la Bistrița. Prefectul și primarul Bistriței, la eveniment (FOTO)

Centrul comunitar “Lumea invizibilă”, dedicat persoanelor cu dizabilități, și-a deschis, azi, porțile, cu acces din curtea Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială.
 
“Datorită eforturilor reunite a trei asociații (de scleroză multiplă, Anisia și OM – Orașul Mariei) și cu sprijin financiar nerambursabil din partea Primăriei municipiului, pe o suprafață construită de circa 150 de metri pătrați au fost amenajate o sală de sport, o sală de masaj și una de socializare, reușindu-se și accesibilizarea spațiului în zona de baie. Centrul de aici va susține un stil de viață sănătos prin mișcare, dar și activități de promovare a incluziunii sociale, informare și consiliere psihologică”, a transmis primarul Bistriței, Ioan Turc, prezent la eveniment.
 
“M-am bucurat să o văd la acest eveniment pe d-na Cristina Bungărdean, arhitect în Primăria Bistrița și promotor al proiectului. Felicitări pentru implicare reprezentanților asociațiilor partenere, cu asigurări că le vom fi alături în orice demers menit să ajute persoanele cu nevoi speciale!”, a transmis Turc.
 

“Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități a fost marcată prin inaugurarea unui centru unic la noi în județ – ”Lumea invizibilă”, proiect realizat de ASOCIAȚIA ANISIA, în colaborare cu Asociația OM și Asociația de Sclertoză Multiplă Bistrița-Năsăud. Centrul este situat în curtea Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Bistrița-Năsăud, iar cei care îi trec pragul pot beneficia de ședințe de masaj, kinetoterapie, terapie cu un medic psiholog, totul fiind realizat cu ajutorul voluntarilor (chiar și amenajarea spațiului s-a făcut pe bază de voluntariat).

Voluntarii sunt un exemplu pentru comunitatea noastră. Cred că așa trebuie să dăruim cu toții. Acesta este mesajul pe care ar trebui să îl înțelegem și să îl transmitem mai departe”,  a transmis prefectul Stelian Dolha.
 

Comentarii

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *