Ce trebuie să știi despre implanturile dentare

Terapia prin implanturi dentare oferă posibilitatea înlocuirii dinților lipsă, fără a mai devitaliza dinții vecini și fără a-i șlefui, așa cum se procedează în cazul aplicării punților dentare. De asemenea, igienizarea în cazul aplicării de coroane separate este mai eficientă. Pacienții care nu doresc să poarte proteze mobile pot apela cu încredere la terapia implantară pentru realizarea lucrărilor fixe, acestea aducând un maxim funcțional estetic și psihologic.
 
Dacă edentația este totală, implanturile dentare pot susține o proteză mobilă, oferindu-i acesteia o mai bună stabilitate și funcționalitate. Implantul dentar este format dintr-un șurub ce înlocuiește rădăcina dintelui lipsă. Acesta are nevoie de un timp de integrare în osul maxilar de minim 3 luni, după care este aplicată partea vizibilă, coronara.
 
Terapia pe implanturi vă oferă cea mai bună funcționalitate și estetică dintre toate variantele de tratament posibile. Metodele chirurgicale de aplicare a implantelor se adresează rezolvării edentațiilor parțiale (absența unuia sau mai multor dinți) și totale (absența tuturor dinților). Pe aceste implante se va efectua protezarea imediată sau într-o etapă ulterioară.
 

Mihaela Ivan – Doctor Stomatolog, Implantolog și Estetică Dentară

 
 
 
 
 
 
 
 

Comentarii

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *