Gusti

Ce bătaie de joc! Plătesc 500 de lei pentru că au ciuntit copacii

Electrica a toaletat, printr-o firmă contractată, mai mulți copaci din Bistrița, de pe strada Andrei Mureșanu. Nu chiar i-a toaletat, mai mult i-a ciuntit, distrus, tăiat. În urma intervenției de pomină, copacii riscă să se usuce. După un scandal mare, după ce subiectul a apărut în ziarele locale, și-a făcut și Garda de Mediu treaba, o instituție, de altfel onorabilă, a cărei activitate de vede cu desăvârșire în jurul nostru. Garda de Mediu a avut, în ultimii ani, grijă de mediul înconjurător, cam cum au avut guvernanții grijă de banii poporului. Mă mir cum de nu primesc anual premii pentru deosebita lor activitate.

Bine, în ultima perioadă, cei de la Garda de Mediu din Bistrița-Năsăud au mai avut o intervenție excepțională în spațiul public bistrițean, când ne transmiteau că plimbarea animalelor de companie, în special a câinilor, nu este permisă pe spațiile verzi. Ne scriau atunci, cei de la Garda de Mediu, că plimbarea câinilor se poate solda cu amendă până la 1000 de lei pentru persoane fizice și până la 5000 de lei pentru persoane juridice. Adică, dacă ai câine pe firmă și îl plimbi în parc sau îi faci baie pe spațiul verde, plătești amendă mai mare! “ “Plimbarea și îmbăierea câinior și a altor animale în afara spațiilor amenajate” constituie contravenție și se sancționează cu amendă contravențională potrivit art. 23, alin. 1, lit. b, de la 200 lei la 1.000 lei pentru persoane fizice și de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoane juridice”, a transmis, în luna martie, Garda de Mediu. Bă băieți, sunteți bine? Nu e în toată instituția aia un om cu simțul ridicolului, care să fi zis că e o aberație să trimiți un asemenea comunicat, fie el și cu extrase din legea la fel de aberantă? Întrebați portarul, femeia de serviciu, care vă aduce mâncarea la prânz dacă nu e ceva dubios în ce ne comunicați! Întrebați curierul care vă aduce mâncarea la prânz, că el e mai umblat prin lume decât voi, data viitoare când scrieți comunicate, ca să nu vă mai faceți de râs!

Tot domnii aceștia super pregătiți, școliți și calificați, de la Garda de Mediu, au aplicat o amendă de 5000 de lei celor care au comandat tăierea copacilor de pe str. Andrei Mureșanu. Ditamai compania Electrica va plăti, în 15 zile, fabuloasa sumă de 500 de lei (jumătate din minimul amenzii de 5000 de lei) pentru faptul că a distrus copacii din buricul târgului, copaci care probabil se vor usca. Și uite așa, toți sunt relaxați, mimează că și-au făcut treaba, dau amenzi de astea în bătaie de joc pentru lucruri foarte grave iar “problema e rezolvată”. ” Garda de Mediu îndeplineşte un rol activ pentru asigurarea securităţii mediului prin acţiuni de prevenire a riscurilor şi limitarea ameninţărilor de ordin ecologic, respectiv poluarea resurselor de apă, a aerului, diminuarea fertilităţii solului, poluarea transfrontalieră şi altele”. Asta e descrierea de pe pagina națională a instituției. Ce glumă bună! Ce bătaie de joc! 


Comentarii

2 comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *