Cât de bine e pregătit Spitalul Județean de Urgență Bistrița pentru cazurile de coronavirus
Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, a explicat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, ce măsuri s-au luat pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Astfel, la spital, un paznic cu armă stă la intrare și, la UPU, se face o filtrare a pacienților, pentru ca cei suspecți de coronavirus să nu interacționeze cu restul […]
Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, a explicat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, ce măsuri s-au luat pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Astfel, la spital, un paznic cu armă stă la intrare și, la UPU, se face o filtrare a pacienților, pentru ca cei suspecți de coronavirus să nu interacționeze cu restul pacienților.
În ceea ce privește dezinfectantul, Spitalul Județean stă foarte bine la acest capitol.
„Stăm foarte bine cu stocurile, în momentul de față avem patru tone dezinfectant pe stoc, deci pentru utilizarea spitalului suntem acoperiți pe câteva luni de zile. Bineînțeles, în această perioadă, și consumurile sunt mult mai mari, peste limitele normale“, a spus Gabriel Lazany.
Acesta a făcut angajări suplimentare.
„De la ultimul concurs, unde am avut 23 de posturi scoase la concurs și 53 de candidați admiși, 33 fără loc, i-am angajat pe toți. Toți 53 de candidați au fost angajați la spital. Am dublat personalul la secția de boli infecțioase, am crescut numărul de personal la terapie intensivă și în zonele critice. Mi-am făcut un plan de măsuri, ce se va întâmpla în cazul în care se va îmbolnăvi personalul medical. În această perioada, spitalul este supus unei presiuni financiare fantastice. Pe lângă faptul că prețurile au ajuns la un nivel de speculă, la măști au crescut prețurile de până la 150 de ori“, a mai precizat Lazany.
Cheltuielile cu personalul auxiliar și noii angajați depășesc 500 000 de lei/ lună. Gabriel Lazany spune că în cazul în care Guvernul nu va lua măsuri pentru ca spitalele să depășească această criză.
„Dacă oamenii pot să își ia măsuri de autoprotecție și să își limiteze ieșirile publice, personalul medical nu poate. Este în foc continuu. Suntem ca în stare de război. Războaiele din ziua de azi nu se mai poartă la baionetă, te omoară stând acasă cu telecomanda în mână“, a spus Lazany.
La secția de boli infecțioase a spitalului s-a amenajat jumătate din clădire pentru pacienții cu Coronavirus, zonă cu acces separat. Conducerea Spitalului are în vedere câteva scenarii privind evoluția epidemiei în județul nostru și a relatat cum se vor desfășura activitățile în cadrul spitalului.
„Scenariile ne sunt date de la nivel naționl, iar scenaruiul cel mai rău este când bolnavii de Coronavirus depășesc 50% din populație.
La Spitalul Județean, am prevăzut clar mai multe etape în funcție de numărul solicitărilor:
Nivelul 1: se închid secțiile cronice, iar personalul se transferă către secții unde sunt pacienți de Coronavirus
Nivelul 2: Am stailit alte secții care se închid, secțiile acute, nu mai primim pacienți, personalul se duce către bolnavii de Coronavirus.
Nivelul 3 cel mai mare: toate secțiile de acute își reduc activitatea și merg către bolnavii de Coronavirus. Dacă va fi nevoie să închidă secția de boli infecțioase, cazurile vor fi preluate de către secția de interne. Dacă secția de terapie intensivă va trebui să se ocupe doar de pacienții cu Coronavirus, doamne ferește să fie așa, atunci pacienții care au nevoie de terapie intensivă vor fi preluați de saloane pregătite în secțiile de cardiologie, neurologie și, în caz de ceva, putem utiliza și toată secția de chirurgie generală“, a explicat Gabriel Lazany.
În prezent, Spitalul Județean de Urgență Bistrița are capacitatea de a trata cel mult 20 de pacienți care au nevoie de ventilare mecanică.
CELE MAI CITITE ȘTIRI
Un bărbat a murit pe stradă, în Bistrița
20.11.2024
ULTIMELE COMENTARII
De acord
26.11.2024Anonim
26.11.2024Ai foarte mare dreptate!
la articolul Ilie Bolojan e noul preşedinte interimar al PNL. Robert Sighiartău: "Intrăm într-o etapă de reconstrucție și asumare"
Iancu Avram
26.11.2024Impostorul Sighiartau este parte din problema, nu o solutie! Trebuie sa isi dea demisia din toate functiile si sa isi retraga candidatura. Aproape toti pocaitii lui Sighiartau au votat Kalin Georgesku.
la articolul Ilie Bolojan e noul preşedinte interimar al PNL. Robert Sighiartău: "Intrăm într-o etapă de reconstrucție și asumare"
Raducule, slab prietene
25.11.2024Slabut Raducule, ti-a dat Marcelus sa papi proiecte, ministrii si spitale si tu asa l-ai rasplatit? Slabut Raducule, nu se face. Hai sa vedem, cati mai raman la fruntea tarii dupa cele intamplate
la articolul PREZIDENȚIALE 2024. Cine a câștigat alegerile în municipiul Bistrița
COMENTARII