Bogdan Berechet și Oana Niculescu au refuzat să ofere explicații despre organizarea congresului PNL

Membrii PSD au transmis o convocare oficială în care au cerut explicații cu privire la circumstanțele organizării și desfășurării congresului PNL. Comisarul-șef Bogdan Berechet și dr. Oana Niculescu au fost chemați să ofere explicații despre legalitatea acestui congres.

,,Membrii PSD din comisiile de Apărare și Sănătate din Camera Deputaților au transmis luni o convocare oficială către șefii Direcției Generale a Poliției Municipiului București și ai Direcției de Sănătate Publică, pentru a da explicații cu privire la circumstanțele organizării și desfășurării congresului PNL. Comisarul-șef Bogdan Berechet și dr. Oana Niculescu au fost chemați pentru a da explicații privind legalitatea avizării acestui eveniment politic, despre modul în care au fost raportate testele COVID-19 pozitive din Capitală în perioada premergătoare congresului, și despre dubla măsură în sancționarea încălcărilor restricțiilor de la această întrunire politică, în raport cu pedepsele aplicate cetățenilor obișnuiți.”, a transmis PSD într-un comunicat oficial de presă.

Cei doi au refuzat să se prezinte în fața comisiilor parlamentare. Iar acest lucru ,,confirmă complicitatea inadmisibilă a acestor instituții la ilegalitățile comise în cadrul evenimentului politic organizat de PNL.”

,,Această atitudine obstrucționistă în aflarea adevărului reprezintă în mod clar un abuz de putere care încalcă în mod grav principiul colaborării loiale între instituțiile statului consacrat în Constituția României și în deciziile Curții Constituționale din România.”

Deputații PSD vor reveni cu o altă convocare, iar dacă aceștia vor refuza din nou, se vor ,,folosi toate căile legale pentru a-i trage la răspundere pentru acest comportament inacceptabil într-un stat drept.”

,,Românii au dreptul să știe dacă și în ce condiții a fost avizat congresul PNL și cine a luat această decizie din partea autorităților responsabile. Scoaterea la lumină a adevărului e cu atât mai importantă cu cât raportările oficiale arată o dublare atipică a numărului de cazuri zilnice noi de COVID-19 în București, de la maximul de 1.048 de cazuri săptămâna trecută la 2.559 de cazuri luni, a doua zi după congresul PNL.”, a conchis PSD în comunicatul oficial.


Comentarii

Fii primul care comentează!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *