Biserica din satul Lunca a fost resfințită de ÎPS Andrei (FOTO)

Eveniment important astăzi în satul Lunca, din comuna Șieuț. Biserica Ortodoxă a fost resfințită de un sobor de preoți, în frunte cu Mitropolitul Andrei. La eveniment au participat primarul comunei Șieuț – Mihai Ivan, președintele Consiliului Județean – Emil Radu Moldovan, președintele PMP Bistrița-Năsăud – Ionuț Simionca, Alexandru Pugna – directorul Centrului Județean pentru Cultură.

Cu ocazia acestui eveniment, primarul Mihai Ivan a primit ordinul “Mihai Vodă” din partea Mitropolitului Andrei, iar părintele Grigore Marga a primit distincția de Iconom Stavrofor cu dreptul de a purta cruce.

“A fost o duminică binecuvântată de Dumnezeu, în care am fost împreună, la un eveniment de o importanță deosebită pentru comunitatea noastră. Sfânta biserică din satul Lunca a fost resfințită, cu binecuvântarea Mitropolitului Andrei, care s-a aflat din nou în mijlocul nostru. Cu o istorie de peste 700 de ani, satul Lunca are una dintre cele mai frumoase biserici, realizată prin strădania preotului paroh Grigore Simion Marga și prin jertfernicia credincioșilor din parohie”, a transmis primarul Mihai Ivan.

“Le mulțumesc oaspeților care astăzi au fost alături de noi: domnului Emil Radu Moldovan – președintele Consiliului Județean, domnului Alexandru Pugna – directorul Centrului Județean pentru Cultură și domnului Ionuț Simionca – președinte PMP Bistrița-Năsăud. Vă mulțumesc dumneavoastră, credincioșilor, care, astăzi, ați fost prezenți în număr mare la evenimentul din satul nostru. Mă onorează Ordinul “Mihai Vodă”, pe care l-am primit astăzi din partea ÎPS Andrei și vă asigur că vom face, și de acum înainte, tot ce ne stă în putință pentru a sprijini lăcașele de cult, care ne adună pe toți în credință”, a transmis Mihai Ivan.

“Credința ne-a adus împreună, la Sfânta și frumoasa Biserică din Lunca, din comuna Șieuț. Aici, preotul Grigore Marga a adunat în jurul Bisericii o comunitate de oameni care știu și să cultive pământul, dar și să se roage. Ca rod al muncii, credinței și harului său, Părintele a primit distincția de Iconom Stavrofor cu dreptul de a purta cruce, iar prin vizita istorică a Preasfințitului Părinte Andrei, dovada că Lunca deși este un loc mic, credința oamenilor este mare.
Felicitări, Mihai Ivan – Primarul comunei Șieuț, pentru cât suflet puneți în munca pentru dezvoltarea comunei, dar și în cultivarea credinței. Distincția – Crucea “Mihai Vodă” pe care ați primit-o, o meritați pe deplin”, a transmis președintele Consiliului Județean – Emil Radu Moldovan.
 

 

 


Comentarii

Fii primul care comentează!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *